Naslovnica Svijet LIJEČNICI INTENZIVNE NJEGE UPOZORAVAJU: Potrebno je odmah vratiti ‘lockdown’ u Njemačkoj!

LIJEČNICI INTENZIVNE NJEGE UPOZORAVAJU: Potrebno je odmah vratiti ‘lockdown’ u Njemačkoj!

103
0

LIJEČNICI INTENZIVNE NJEGE UPOZORAVAJU: Potrebno je odmah vratiti ‘lockdown’ u Njemačkoj!

Liječnici intenzivne njege u Njemačkoj upozorili su u ponedjeljak da će se zemlja morati “odmah vratiti” na djelomično zaključavanje ako želi izbjeći nalet opasnog trećeg vala pandemije koronavirusa.

“Iz podataka koje trenutačno imamo i širenja britanske mutacije, snažno zagovaramo hitno vraćanje u blokadu kako bismo izbjegli treći val”, rekao je Christian Karagiannidis, direktor Njemačkog registra intenzivne njege za RBB.

Njemačka bilježi porast slučajeva otkako je započelo postupno ublažavanje mjera protiv koronavirusa krajem veljače, omogućavajući školama, frizerskim salonima i drugim poduzećima da se djelomično otvore. Dramatična prognoza koju je u petak objavio Institut Robert Koch predviđala je da će do Uskrsa biti više novih slučajeva nego na vrhuncu drugog vala krajem prosinca.

Karagiannidis je rekao da se nada da će savezne države provesti dogovoreno hitno zaustavljanje (Notbremse) kada se u sedam dana postigne razina incidencije od 100 novih infekcija na 100.000 stanovnika.

“Inače ćemo opet imati 5.000 ili 6.000 pacijenata na intenzivnoj njezi”, rekao je Karagiannidis.

Savezna i državna vlada dogovorile su povratak na zaključavanje na posljednjem summitu početkom ožujka. Trenutačno je u Njemačkoj oko 2.800 pacijenata na intenzivnoj njezi s bolešću Covid-19.

“Nećemo postići puno popuštanjem ograničenja za sljedećih tjedan ili dva, jer ćemo vrlo brzo doći na visoku razinu i na toj visokoj razini bit će dvostruko teže vratiti brojke”, rekao je Karagiannidis.

Dodao je kako je važno brzo cijepiti starije od 50 i 60 godina , kako bi manje ljudi ozbiljno oboljelo od Covid-19. Prošli je tjedan šef njemačkog Instituta Robert Koch, Lothar Wieler upozorio da je treći val već započeo.

“Moramo izbjeći istu situaciju u kojoj smo bili prije Božića, s mnogim infekcijama, mnogim ozbiljnim slučajevima i mnogim smrtnim slučajevima”, rekao je Wieler.

U ponedjeljak su službene brojke pokazale da je sedmodnevna stopa incidencije porasla na 83 slučaja na 100.000 ljudi, što je znatno iznad broja od 50 slučajeva koju je vlada postavila kao prag za ublažavanje ograničenja. Fenix-magazin/IM

Prethodni članakSTRAVIČAN ZLOČIN: Sin nožem ubio majku i teško ozlijedio oca!
Sljedeći članakStručnjak otkrio što biste trebali jesti za večeru ako želite dugo živjeti!