Naslovnica Zanimljivosti DIRLJIVA PRIČA: Oboje smo zaplakali, moj sin me je upitao: “Mama, imam...

DIRLJIVA PRIČA: Oboje smo zaplakali, moj sin me je upitao: “Mama, imam li rak ?”

56
0
Wendy Schmidt who recovered from breast cancer only to find out the devastating news that her seven-year-old son Morgan had a rare form of cancer himself. © WALES NEWS SERVICE

DIRLJIVA PRIČA: Oboje smo zaplakali, moj sin me je upitao: “Mama, imam li rak ?”

Wendy Schmidt (42) prije godinu dana dijanoziran je rak dojke, a kroz težak period liječenja najveća podrška bio joj je sedmogodišnji sin Morgan.

Njena borba sa rakom uspješno je završena ove godine, ali je dobru vijest zasjenila je druga, loša. Naime, njenom malom sinu koji ju je držao za ruku tokom hemoterapija i zračenja, doktori su ustanovili opasan oblik raka, Burkittov limfom.

“On je tako mali, ali shvata šta mu se dešava”, kaže dječakova majka. “Gledao je mene kako gubim kosu, a sada kada je red na njega, nije mnogo uplašen jer zna da će sve biti u redu”.

“Jednog dana se samo okrenuo prema meni i upitao me “Mama da li ja imam rak?”.

Oboje smo zaplakali”, prepričava majka trenutak kada je morala da saopšti djetetu da je bolesno. “Ali on je hrabar dječak. Jedino se rastuži kada vidi drugu djecu da se igraju na ulici”.

Dječaku je dijanoziran agresivni oblik raka koji napada djecu i mlade ljude. Tumor koji je imao u stomaku, neposredno pred operaciju se uvećao za dva puta u samo 24 sata.

Doktori kažu da su, ipak, prognoze za dječakovo liječenje dobre. Odlično je odreagovao na terapije, a sljedećeg mjeseca ima redovnu kontrolu na kojoj se očekuju pozitivni rezultati. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članakOvo je najromantičnija prosidba na svijetu. Ono što je uradio za svoju djevojku je nevjerovatno (VIDEO)
Sljedeći članak(VIDEO) Svijet u čudu: Ovaj muškarac je oženio ni manje ni više nego mobilni telefon!