Naslovnica Zanimljivosti Roditelji dječaka kog su ubili psi pod lupom policije

Roditelji dječaka kog su ubili psi pod lupom policije

100
0

Roditelji dječaka kog su ubili psi pod lupom policije

Više tužilaštvo u Subotici izdalo je policiji u Senti nalog za prikupljanje potrebnih obavještenja o tragičnoj smrti četvorogodišnjeg dječaka, kog su prije dva dana rastrgli psi njegovih roditelja – dva rotvajlera i jedna doga. Kako portal Nova.rs saznaje, tužilaštvo je naložilo da se ispita ovaj tragičan događaj jer postoji sumnja u odgovornost roditelja.

“Psi nisu imali bjesnilo, jučer su morali da budu uspavani. Sada se sprovodi istraga šta se događalo, kako se sve dogodilo, obzirom da su to bili njihovi psi. Postoje indicije da su životinje bile mučene, odnosno izgladnjivane, pa da su napale dijete zbog hrane koja je neposredno prije toga dostavljena porodici. Istragom će biti tačno utvrđeno kolika je krivica roditelja”, kaže sagovornik Nove.rs blizak istrazi.

Dječak (4) iz Sente preminuo je na putu do bolnice nakon što su ga izujedali psi njegovih roditelja i to dva rotvajlera i jedna doga, koji su bili u dvorištu njihove porodične kuće u Senti.

Tragedija se dogodila u 8 sati, neposredno nakon što je iz dvorišta izašao raznosač pica.

“Dječak je krenuo za njim kako bi zatvorio kapiju, da bi iznenada dojurila tri psa i skočila na njega. Ubrzo je majka dječaka izjurila iz kuće i pokušala da savlada pse, koji su i nju izujedali. Psi su navodno bili u kavezima i zasad nije poznato kako su izašli iz njih i skočili na dijete”, ispričao je izvor portala /Nova.rs. Izvor:  N1/

Prethodni članakItalija će zatvoriti prodavnice i škole zbog porasta broja zaraženih
Sljedeći članakU Sarajevu “lockdown”, u Mostaru dernek (Video)