Naslovnica Region Kon: Moramo pod ključ 10 do 14 dana

Kon: Moramo pod ključ 10 do 14 dana

134
0

Kon: Moramo pod ključ 10 do 14 dana

“Nemamo izbora, moramo neke mjere da preduzmemo”, poručio je član Kriznog štaba Predrag Kon, gostujući na TV Prva. On smatra i da nam je potrebno duže zaključavanje od aktuelnih vikend mera.

Dr Kon je rekao da treba “minimum 10 do 14 dana da budemo pod mjerama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mjera”.

U Srbiji je prema posljednjim podacim evidentirano još 4.668 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 26 osoba.

“Nemamo izbora. Moramo na drastični način da prekinemo lanac prenošenja. Tražili smo 5 dana potpunog zatvaranja pa smo povećali na 7 kao apsolutni minimum. Sad se povećava, minimum je 10 do 14, to smo rekli na Kriznom štabu. Virus je svuda oko nas, efektivno je zaustaviti ga, zapravo nemoguće je bez drastičnih mjera. Smatramo da nije moguće bez drastičnih mjera. Ako bi se sve poštovalo, što nije slučaj, moglo bi i bez mera da se sprovede. Postoji teza da će niti ilegalnih okupljanja, što nije moguće kontrolisati”, rekao je Kon. (Nova.rs)

Prethodni članakSUPRUGA NENADA ALEKSIĆA ŠA U LOŠEM STANJU, EVO KAKO DANAS IZGLEDA – NIKAD NIJE BILA GORE: Blijeda i ispijena, nije dobro
Sljedeći članak“Ja nemam muža, imam truta koji odradi tih 5 sati na poslu, jutro prespava i noć probdije.”