Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Kinezi ga sastavili za samo 7 godina: Pogledajte kako izgleda najduži...

(VIDEO) Kinezi ga sastavili za samo 7 godina: Pogledajte kako izgleda najduži prekomorski most

83
0

(VIDEO) Kinezi ga sastavili za samo 7 godina: Pogledajte kako izgleda najduži prekomorski most

Možda je najfascinantnija činjenica kako je za njegovu izgradnju utrošeno toliko čelika da se moglo sagraditi 60 Eiffelovih tornjeva! Novac ovaj put očito nije bio problem, a na izgradnji su sudjelovali stručnjaci iz 14 različitih zemalja svijeta.

Kad se konačno izgradi Pelješki most, o kojem slušamo već godinama, bit će dugačak otprilike 2,5 kilometra. U međuvremenu ste čuli sto puta koliko je novca potrebno za njega, a o vremenu da i ne govorimo. S druge strane, Kinezi lagano završavaju most koji će biti 25 puta duži od Pelješkog, a ovo je priča o njemu!

Najveći svjetski most preko mora povezati će Kinu, Hong Kong i Makao, bit će dugačak nevjerojatnih 55 kilometara i vrijeme putovanja skratit će za pola. Nakon gotovo 7 godina gradnje, most će uskoro biti otvoren za promet, a između ostalog sastoji se od 6 traka, 4 tunela i jednako toliko umjetnih otoka.

Doduše, možda je najfascinantnija činjenica kako je za njegovu izgradnju utrošeno toliko čelika da se moglo sagraditi 60 Eiffelovih tornjeva! Novac ovaj put očito nije bio problem, a na izgradnji su sudjelovali stručnjaci iz 14 različitih zemalja svijeta.

Datum otvorenja nije još točno definiran, ali spekulira se kako će most konačno biti otvoren u srpnju ove godine. Ne samo što se procjenjuje kako će prepoloviti vrijeme putovanja već će i doprinijeti jačanju ekonomije.

Očekuje se kako će mostom dnevno prolaziti više od 40 tisuća vozila, a cijena koja je utrošena u njegovu izgradnju nikad nije javno objavljena. Ipak, vjeruje se kako je ukupna cijena projekta oko 13 milijardi eura. Preneseno u kune – most je stajao otprilike 100 milijardi. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članak(VIDEO) Prodavač u McDonaldsu ostao bez teksta kada je kupac zatražio OVO. Ono što se dogodilo u nastavku…
Sljedeći članakDOLAZI PROLJEĆE: Bacite ovaj prah po dvorištu i NIKAD VIŠE nećete vidjeti zmije