Naslovnica Zanimljivosti Italija ide u opću karantenu na uskršnji vikend: Izlazak samo zbog posla,...

Italija ide u opću karantenu na uskršnji vikend: Izlazak samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija!

109
0

Italija ide u opću karantenu na uskršnji vikend: Izlazak samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija!

Italija će ići u opću karantenu za uskršnji vikend, pokazuje nacrt uredbe koju je Reuters imao na uvid, dok se vlada u Rimu bori protiv ubrzanog širenja koronavirusa diljem zemlje.

Trgovine s nenužnim proizvodima bit će zatvorene od 3. do 5. travnja. Talijani će te dane smjeti izaći iz svojih domova samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija.

U nacrtu uredbe koja bi se trebala usvojiti kasnije danas stoji da će od ponedjeljka restrikcije biti postrožene i u žutim regijama, onima u kojima je rizik od zaraze nizak. I u njima će se strogo ograničiti kretanje između gradova, a kafići i restorani će biti zatvoreni.

Uz ograničenja na nacionalnoj razini, Italija upravlja mjerama u pojedinim regijama na temelju sustava četiriju boja kojima ih označava i koje se revidiraju svaki tjedan bijele, žute narančaste i crvene. Od ukupno 20 regija, tri na jugu su crvene, narančasto ih je 10, žuto šest, a samo je Sardinija bijela, pokazuje karta na stranicama talijanske vlade.

Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) od četvrtka, Italija u protekla dva tjedna na 100 tisuća stanovnika prosječno imala 433 novozaražena. Na istoj listi najgore stoji Češka s 1572 novozaraženih, a Hrvatska ih ima 162. Fenix-magazin/IM/Hina

Prethodni članak(VIDEO) MLADIĆ (16) JE BEZ RIJEČI PAO NA KOLJENA: Učenici iznenadili svog razrednog kolegu kojemu je majka preminula i koji ima težak život!
Sljedeći članakZa 3 dana Venera i Neptun ostvaruju ljubavne želje: Evo šta trebate uraditi da VAM SE ŽELJA ISPUNI!