Naslovnica Zanimljivosti POTVRĐENO: Od sutra sve škole u KS idu online

POTVRĐENO: Od sutra sve škole u KS idu online

65
0

POTVRĐENO: Od sutra sve škole u KS idu online

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je izjavio da epidemiološka situacija u KS nije popravljena, te da je Krizni štab preporučio, a Vlada KS će usvojiti odluku da sve škole idu na online nastavu putem interneta, piše Fena.

Kazao je da je u toku sjednica Kantonalne vlade na kojoj se razmatraju mjere koje su preporučene od Kriznog štaba koji je zasjedao ranije.

”Dakle, djeca ne idu u škole od sutra. Ovo se odnosi na osnovne, srednje škole i na sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sistemu će biti posebne škole za djecu sa posebnim potrebama”, pojasnio je Forto, te dodao da vrtići još uvijek rade.

Naveo je da će Vlada KS razmatrati i druge mjere koje je predložio Krizni štab, ali s obzirom na toda je sjednica Vlade još u toku nije mogao reći koje će odluke donijeti.

Dodao je kako je htio što prije da kaže ono što već znaju, kako bi se mogli pripremiti na pravi način, da od sutra sve škole idu online.

”Raspravljali smo i o činjenici da već danima Federalni krizni štab je zasjedao, i po informacijama koje imamo iako nisu zvanične, oni su preporučili strožije mjere za cijelo područje Federacije BiH, za Federalnu vladu. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere i želim pitati Federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića – koje mjere vam je vaš Krizni štab preporučio, a koje ste vi donijeli i iz kog razloga ne slušate struku koja sjedi u vašoj vladi”, naveo je Forto u online obraćanju. /Izvor: novi.ba/

Prethodni članak(VIDEO) Muškarac čistio dvorište, a onda je u travi ugledao nešto što ga je zaprepastilo- Odmah je pozvao komšije!
Sljedeći članakFBiH usvojila nove naredbe Kriznog štaba