Naslovnica Zanimljivosti GDE SI POŠAO MOMAK?! RUSKI MIG PRESREO NEPOZNATU LETELICU: Najmoćniji lovac demonstrirao...

GDE SI POŠAO MOMAK?! RUSKI MIG PRESREO NEPOZNATU LETELICU: Najmoćniji lovac demonstrirao silu u polarnom krugu (VIDEO)

56
0

GDE SI POŠAO MOMAK?! RUSKI MIG PRESREO NEPOZNATU LETELICU: Najmoćniji lovac demonstrirao silu u polarnom krugu (VIDEO)

Glavni zadatak presretanja imali su lovci MiG-31BM

Posade lovaca MiG-31 BM pomorske avijacije Tihookeanske flote održale su vojnu vežbu u zoni polarnog kruga, gde su simulirali presretanje nepoznatih letelica koji su upali u ruski vazdušni prostor.

Simulacija vežbe presretanja nepoznatih letelica koje su ušle u ruski vazdušni prostor izvedena je u ekstremnim uslovima.

Glavni zadatak presretanja imali su lovci MiG-31BM.

 Ruski lovac presretač MiG-31BM jedan od najvažnijih stubova protivvazdušne odbrane Ruske Federacije od kraja 2020. postali su čuvari Severnog pomorskog puta. Od sredine prošle godine ove letelice locirane su na aerodromu Mončegorsk, sa predviđenom opcijom brzog razmeštaja na niz obnovljenih aerodroma uzduž ovog pomorskog puta.

MiG-31 se smatra i dalje jednim od najmoćnijih lovaca presretača koje je Rusko ratno vazduhoplovstvo koristi za patroliranje na velikim visinama, a zahvaljujući modernizaciji sposobni su da otkriju ciljeve koje lete supersoničnom brzinom, pa i krstareće rakete, ali i letelice na velikim udaljenostima.

Izvori iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije za ruski mediji Izvestija naveli su da će ovi lovci biti uvršteni u novu arktičku eksadrilu i da će biti angažovani iz ostalih eskadrila u ovoj rotacijski.

Ruski zvanični tvrde da je ovaj avion sasvim primeren za borbeno delovanje u zonama gde vladaju ekstremno niske temperature i da je avion sposobna za obavljanje svih zadataka unutar i van polarnog kruga. Pre svega te sposobnosti se tiču doleta, efikasnog radara i novih preciznih raketa velikog dometa. Uopšteno takve letelice biće sposobne da potpuno blokiraju vazdušni prostor nad Artikom. /Izvor: srbijadanas.com/

Prethodni članakSPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA ŠKOLU: FSB munjevito odreagovao i spasio decu sigurne smrti (VIDEO)
Sljedeći članakŽENA OSJETILA PROPUH KAD SE KUPALA, pogledala u ogledalo i otkrila JEZIVU ISTINU: Sve snimila kamerom, sad mnogi strahuju za njen život!