Naslovnica Region MASOVNI BIJEG VRLO OPASNIH KROKODILA: POLICIJA NA NOGAMA, NE ZNAJU NI KOLIKO...

MASOVNI BIJEG VRLO OPASNIH KROKODILA: POLICIJA NA NOGAMA, NE ZNAJU NI KOLIKO GMAZOVA TRAŽE!

117
0

MASOVNI BIJEG VRLO OPASNIH KROKODILA: POLICIJA NA NOGAMA, NE ZNAJU NI KOLIKO GMAZOVA TRAŽE!

Veliki broj krokodila pobjegao je s južnoafričkiih uzgajališta. Iako je pronađeno 27 gmazova, potraga se nastavlja, ali policija zapravo ni ne zna koliko ih još traži.

Bijeg krokodila otkriven je u srijedu, 3. marta. Vjeruje se da su krokodili uspjeli pobjeći s farme koja se nalazi u provinciji Western Cape kroz slomljenu ogradu, a zatim su se probili do rijeke Breede. Krokodili su dugi između 1,2 i 1,5 metar.

-CapeNature je vlasniku osigurao kaveze za zamke, koji su s mamcem postavljeni na obalu rijeke, u pokušaju hvatanja odbjeglih gmazova – rekao je portparol Južnoafričke policijske službe kapetan FC van Wyke.

Dodao je da će potraga biti “pojačana” noćnim ophodnjama na rijeci, s reflektorima, piše Unilad. Iz CapeNaturea, regionalne službe za zaštitu okoliša, upozorili su da su životinje vrlo opasne i poručili su ljudima da im ne prilaze.

-Očito su vrlo opasni. To su divlje životinje iako su bile u zatočeništvu. Ljudi im ne smiju prilaziti i moraju se kliniti rijeke dok svi ne budu uhvaćeni – poručio je

Petro van Rhyn, glasnogovornik CapeNaturea. Dodao je da nije poznato koliko ih je ukupno pobjeglo.

-Maloljetni krokodili pobjegli su kroz žičanu ogradu koju su uspjeli probiti – kazao je van Rhyn.

Građanima je također rečeno da idućih dana ne smiju plivati u vodama smještenim 5 kilometara uzvodno prema Robersonu i 5 kilometara prema Swellendamu. Građani su pozvani da odmah konraktiraju vlasti ako primijete bilo kojeg od krokodila. hayat.ba

Prethodni članakStručnjaci upozoravaju: Ako se ovo desi, pandemija će trajati 7 godina!
Sljedeći članakGOTOVO 100 PASA I MAČAKA ZARAZILO SE KORONOM U AMERICI!