Naslovnica Zanimljivosti Maloljetnu kćerku prisilio na udaju

Maloljetnu kćerku prisilio na udaju

182
0

Maloljetnu kćerku prisilio na udaju

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv tridesetpetogodišnjeg N.M. iz ovog grada zbog sumnje da je trinaestogodišnju kćerku prisilio na udaju za muškarca B.Š. od čije porodice je za to primio novčanu naknadu, saopšteno je iz Tužilaštva.

N.M. se tereti za krivično djelo trgovina ljudima sa koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina, kao i za krivično djelo nasilje u porodici, za koje se može izreći zatvorska kazna od jedne do pet godina.

Optužnica tereti oca da je ćerku, nakon što je pobjegla, uz prijetnje i uslovljavanja vratio porodici osobe čiji su inicijali B.Š, a nakon novog bjekstva policija je maloljetnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, poslije čega je smještena u namjensku ustanovu.

Otac je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloljetnim članovima porodice i tako ju je natjerao na vanbračnu zajednicu.

Optužnicu je Osnovni sud distrikta u cijelosti potvrdio.

Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu zbog trgovine ljudima i protiv muškarca čiji su inicijali Š.Š. /26/ zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorištavao maloljetnu suprugu, navedeno je u saopštenju. /Izvor:  Oslobodjenje/cazin.net/

Prethodni članakGranični policajac mora u zatvor jer je uzeo mito od 50 KM
Sljedeći članakPrvi put na Grandu nakon odlaska iz žirija. Zorica Brunclik ponovo kod Popovića. (VIDEO)