Naslovnica Zanimljivosti MORAMO DA PREKINEMO SVE KONTAKTE! “Organizatori žurki bi trebalo da odu na...

MORAMO DA PREKINEMO SVE KONTAKTE! “Organizatori žurki bi trebalo da odu na Infektivnu kliniku…”

76
0

MORAMO DA PREKINEMO SVE KONTAKTE! “Organizatori žurki bi trebalo da odu na Infektivnu kliniku…”

Od početak epidemije u Srbiji, hospitalizovano je više od 150.000 ljudi koji su oboleli od korone. Mi u jednom danu sada trošimo kiseonika kao što smo trošili ranije za šest meseci rada – rekao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Jedan deo će se preusmeriti u kovid bolnicu u Kruševcu. Vranje je puno. Moramo narednih pet do sedam dana da prekinemo sve kontakte koji ne moraju da se dese. To je jedini način da sprečimo prenošenje virusa. Ne treba da filozofiramo zašto su mere ovakve ili onakve, već moramo da izbegavamo kontakte – rekao je Lončar.

Kako je najavio, sledećeg ponedeljka će se sastati sa direktorima kovid bolnica. Prema njegovim rečima, jedna bolnica će sledeće nedelje morati da bude vraćena u kovid sistem zbog sve većeg broja novozaraženih.

– Više od 339.000 inspekcija je izvršeno. Organizatori žurki bi trebalo da odu na Infektivnu kliniku i vide rezultat onoga što su oni organizovali. Obezbedili smo dovoljno vakcina, jer vakcina je sada jedini spas. Ovo je taj prelomni trenutak, da dočekamo leto opušteniji – podvukao je ministar i napomenuo da je neophodno da budemo solidarni. /Izvor: srbijadanas.com/blic/

Prethodni članakGULE VAM SE TABANI? DOKTORI UPOZORAVAJU: Evo zašto vam se to događa, NISMO NI SLUTILI!
Sljedeći članakSAŠKA KARAN OTKRILA DA JOJ SE JAVILO JOŠ 6 ŽENA KOJE JE ERA NAPASTVOVAO: Tužićemo ga i uzeću mu MOTEL! Ići će direktno u ZATVOR!