Naslovnica Zanimljivosti Ministarka zdravlja: Crna Gora blizu potpunog zaključavanja

Ministarka zdravlja: Crna Gora blizu potpunog zaključavanja

50
0

Ministarka zdravlja: Crna Gora blizu potpunog zaključavanja

PODGORICA – Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izjavila je da je Crna Gora blizu potpunog zaključavanja i napomenula da su se posljednjih dana borili s velikim problemom nepoštovanja mjera.

“Da bi neke mjere dale rezultate, ne možemo ih očekivati za jedan ili dva dana, mora da prođe minimum 10-15 dana”, rekla je sinoć Borovinić Bojović za TV Prva, prenosi RTCG.

Kao razlog povećane smrtnosti ona vidi nove patogene vrste virusa korona, odnosno sojeve koji su se pojavili.

“Stručnjaci Instituta za javno zdravlje su utvrdili da se britanski soj virusa korona najvjerovatnije u Crnoj Gori pojavio u novembru”, naglasila je Borovinić Bojović, navodeći da je to jedan od razloga povećane smrtnosti u zemlji.

Sama povećana transmisija dovela je do većeg broja oboljelih, samim tim i preminulih, a sve dodatno usložnjava, istakla je ona, nepoštovanje mjera.

Na pitanje kako će uticati na kolege iz Vlade, među njima i premijera, da poštuju mjere, ministarka zdravlja Crne Gore kaže da svi moraju da imaju ličnu odgovornost, bez obzira na status koji imaju u društvu. /Izvor:  Nezavisne.com/cazin.net/

Prethodni članakPrvi hotel u svemiru trebao bi biti otvoren 2027. godine
Sljedeći članakEMSC / Zemljotres u Bosni i Hercegovini: ‘Probudio me prilično jak potres’