Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Druga najveća riba na svetu snimljena u Jadranu: Ribar na pola...

(VIDEO) Druga najveća riba na svetu snimljena u Jadranu: Ribar na pola metra bio od ajkule veličine broda!

177
0

(VIDEO) Druga najveća riba na svetu snimljena u Jadranu: Ribar na pola metra bio od ajkule veličine broda!

Lokalni ribar kod mesta Koromačno u Istri primetio je veliko peraje ajkule koja je bila veličine skoro kao njegov brod, javljaju tamošnji mediji. Kako prenosi portal “Morski.hr”, ribar je snimak susreta poslao prijatelju i podmorskom istraživaču Velimiru Vrziću.

– Ribar je isključio motor i oprezno se približio velikoj ajkuli kako bi se uverio o čemu se radi i eventualno obavestio državne institucije i biologe. Na video snimku se vidi susret na pola metra između ribara i ajkule. O čemu se radi, rešiće stručnjaci Instituta za proučavanje mora kao i morskih biologa , a ribar se oprezno udaljio kako ne bi smetao ajkuli u njenom prirodnom staništu – kazao je Vrzić.

– Apelujemo na nautičare, jahtaše i brodove da budu oprezni prilikom navigacije navedenim područjem kako ne bi remetili mir morskih pasa u njihovoj okolini – kaže Vrzić.

Kako navodi ovaj portal, reč je o vrsti “Cetorhinus maximus Gunnerus”, druga najveća riba današnjice, kao i jedna od tri vrste morskih pasa koje se hrane filtracijom (prvenstveno planktonskim organizmima).

S obzirom na dosta specifičan način života i visok stepen migracija, ova riba ulazi sporadično u Jadransko more. /Izvor: srbijadanas.com/morski.hr/

Prethodni članakSamo 3% ljudi na planeti ga ima: Evo šta znači ako imate slovo M na svom dlanu!
Sljedeći članakKabinet Angele Merkel: Evo kada se očekuje povratak “normalnom životu”!