Naslovnica Zanimljivosti Novi zemljotres jačine 6,4 u blizini Novog Zelanda!

Novi zemljotres jačine 6,4 u blizini Novog Zelanda!

145
0

Novi zemljotres jačine 6,4 u blizini Novog Zelanda!

Vladina agencija za Geološka istraživanja Južne Australije (GŠA) saopštila je da je otprilike 25 manjih potresa jačine 5,0 i više registrovano nakon tog snažnog zemljotresa u blizini obala ostrva Kermadek.

Američki geološki centar potvrdio je da je danas registrovan još jedan potres jačine 6,4 u blizini Novog Zelanda, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je epicentar zemljotresa registrovan na 176 kilometara sjeveroistočno od grada Gisborna, koji ima približno 34.000 stanovnika, i na dubini od 9,2 kilometra, a da informacija o žrtvama ili pričinjenoj šteti u ovom potresu za sada nema.

Američka geološka služba izvjestila je u četvrtak o zemljotresu jačine 8,1 u blizini nenastanjenih ostrva Kermadek koja pripadaju Novom Zelandu što je izazvalo evakuacije i upozorenja na cunami širom južnog Pacifika.

Vladina agencija za Geološka istraživanja Južne Australije (GŠA) saopštila je da je otprilike 25 manjih potresa jačine 5,0 i više registrovano nakon tog snažnog zemljotresa u blizini obala ostrva Kermadek. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Prethodni članakEmotivan govor efendije Muhameda Velića o tragično stradalom Faruku i Sidranu
Sljedeći članakNAJNOVIJE INFORMACIJE! Anesteziolog OTKRIO u kakvom je zaista STANJU Tozovac!