Naslovnica Zdravlje DOKTOR SOLAKOVIĆ PODIJELIO GENIJALAN SAVJET: Evo šta ja radim kako bih snizio...

DOKTOR SOLAKOVIĆ PODIJELIO GENIJALAN SAVJET: Evo šta ja radim kako bih snizio VISOK KRVNI PRITISAK, TABLETE VAM NE TREBAJU!

62
0

DOKTOR SOLAKOVIĆ PODIJELIO GENIJALAN SAVJET: Evo šta ja radim kako bih snizio VISOK KRVNI PRITISAK, TABLETE VAM NE TREBAJU!

Visok krvni pritisak je problem sa kojim se mnogi suočavaju, a sada je doktor Emir Solaković odlučio da tokom gostovanja u jednoj emisiji podijeli sa gledateljima savjet kako da snize visok krvni pritisak.

“Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Ljekari ne mogu da vas izliječe ako se vi na vrijeme ne pobrinete za sebe.

Ako imate veliki pritisak morate da budete informisani o tome, šta to znači. Ako gornji pritisak imate 140 a donji 90, vi imate hipertenziju. Sve ostalo iznad ovog je sve gore i gore…

Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod ljekara i on će vam dati lijekove i onda ste cijeli život na lijekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor. Napravite tabelu, mjerite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvijek mjerite pritisak u isto vrijeme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne.

Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak. Tada odete kod ljekara i on vam da ljekove. A sve bez potrebe. Ne gledajte doktora, mjerite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200. Vi koji imate visok krvni pritisak konzumirajte što više voća i povrća koje sadrže kalijum. Koristite i kalijum u tabletama. Kalijum će vam pritiska sa 140 sniziti na 130, i to je velika stvar.

Kada pijete kafu, pojedite kocku crne čokolade. I morska plava riba spušta pritisak. I ja tako živim! Pritisak zahtjeva kretanje. Ako hoćete da snizite pritisak hodajte i ne možete biti debeli.

S druge strane,nizak pritisak traži ovo: popijte dosta tečnosti. Ako mnogo sjedite, ne krećete se, ne pijete vodu, pritisak će pasti. Ja nisam za lekove. Pokušajte da uradite nešto da podignete pritisak ili da ga snizite, a da je to bez lijekova. Ni jedan doktor vam ne može pomoći ako vi sami sebi ne pomognete. Ko može da vas zna bolje od vas samih?”/Izvor: novi.ba/

Prethodni članakDEBELI STE JER IMATE VIŠAK VODE U ORGANIZMU: Izbacite 5 litara viška vode iz tijela za 3 dana! (RECEPT)
Sljedeći članakZaboravite na koronu: Nostradamus predviđa treći svjetski rat, megavulkane, izumiranje…