Naslovnica Zanimljivosti Policija od danas pojačano kontrolira poštivanje mjera, kazne i do 1.500 KM

Policija od danas pojačano kontrolira poštivanje mjera, kazne i do 1.500 KM

140
0

Policija od danas pojačano kontrolira poštivanje mjera, kazne i do 1.500 KM

Katica je na pozvao građane da od danas poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je nakon jučerašnje sjednice Vlade KS, da će od danas na ulicama biti povećan broj policijskih snaga koje će kontrolirati provođenje novih epidemioloških mjera.

– Policijski službenici će izdavati upozorenja i niti jedan život nije skuplji od jedne kazne koja se može platiti. Kazne su od 500 do 1.500 KM i naši policijski službenici će pored upozorenja izricati i kazne. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, potrebno je na sve načine da pojačamo implementaciju mjera koje su u funkciji javnog zdravlja – istakao je Katica.

Dodao je i da će iz MUP-a KS raditi na mjerama implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od deset osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Katica je na pozvao građane da od danas poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika /Izvor: avaz.ba/cazin.net/

Prethodni članak(VIDEO) Pogledajte šta je pas uradio nakon što je čovjek htio da ribi odsječe glavu
Sljedeći članak(VIDEO) Hrvatska / Opsadno stanje u Kolindinoj zgradi: Sve puno specijalaca, stigli i snajperisti