Naslovnica Zanimljivosti Njemačka produžava granične kontrole! Evo do kada te ako putujete ovo morate...

Njemačka produžava granične kontrole! Evo do kada te ako putujete ovo morate znati:

134
0

Njemačka produžava granične kontrole! Evo do kada te ako putujete ovo morate znati:

Prema pisanju Kroativa, iako trpi oštre kritike od svojih susjeda, Njemačka je namjera produžiti granične kontrole prema Tirolu i Češkoj od 17. marta. Državni tajnik Stephan Mayer (CSU) najavio je to danas na Odboru za unutarnje poslove njemačkog Bundestaga. Odluka sigurno neće naići na odobravanje susjeda, ali ni Evropske komisije.

Njemačka je sredinom februara proglasila Tirol, Češku i Slovačku takozvanim virusnim područjima. Trenutno u Njemačku mogu ulaziti samo Nijemci i stranci s dozvolom boravka i boravka u Njemačkoj. Postoje iznimke, na primjer, za vozače kamiona i prekogranične putnike koji rade u sistemski relevantnim zanimanjima. U svakom slučaju za ulazak moraju imati negativan test ne stariji od 48 sati.

Evropska komisija oštro je kritizirala potez Njemačke i prošle je sedmice u žalbenom pismu zatražila od Berlina ublaži granične kontrole. Njemačka vlada odbila je ovu kritiku, piše Kroativ.

Prema nacrtu, savezna i državna vlada apeliraju na sve građane “također s obzirom na predstojeće uskrsne dane” da se suzdrže od putovanja unutar Njemačke i inostranstva što nije apsolutno neophodno.

Prema jutrošnjim zvaničnim podacima, u Njemačkoj je zabilježeno 11.912 novih infekcija i 359 smrtnih slučajeva od koronavirusa. (njemacka-posao.com)

Prethodni članakIMATE ŽUTE NOKTE? TO JE SIMPTOM: Evo šta vam se događa u organizmu!
Sljedeći članakTreći zemljotres snage 8 stepeni Rihtera pogodio Novi Zeland, Havajima prijeti cunami