(VIDEO) BMW naletio na krdo jelena, ovako je taj susret završio!

Naletjeti na divlju životinju tokom vožnje na prometnicama daleko od gradova nije rijetkost i vrlo je osjetljiva situacija, a može biti i vrlo opasna. Ako je u pitanju, ipak, susret sa skupinom životinjom na cesti tada je situacija još izazovnija, kako za životinje, tako i za vozača.

“Dashcam” kamera iz jednog automobila u Poljskoj tako je snimila nenadan “bliski susret” jednog vozača BMW-a Serije 5 i krda jelena koji su iznenada velikom brzinom pokušali prijeći cestu. Vozač je pritisnuo kočnicu kako bi izbjegao udar s prvim od njih koji je izletio iz šume na cestu, međutim za njim je stiglo i cijelo krdo.

Također su počeli pretrčavati cestu, a neki od njih su i skakali u zrak kako bi izbjegli zalijetanje u BMW. Jedan od jelena imao je manje sreće i “sletio” je tačno na poklopac prtljažnika i stražnje staklo Serije 5.

Očito prestravljen, jelen je skočio s BMW-a i odjurio natrag u šumu. Najmanje deset drugih jelena uspješno su prešli cestu i šoku nestali u šumi. Ako pažljivo pogledate, primijetit ćete da su jeleni oštetili BMW. /Izvor: fokus.ba/

Ostavite komentar