Naslovnica Ispovijesti OLIVERA BALAŠEVIĆ SE OGLASILA PRVI PUT NAKON SMRTI SUPRUGA: Snimila se u...

OLIVERA BALAŠEVIĆ SE OGLASILA PRVI PUT NAKON SMRTI SUPRUGA: Snimila se u porodičnom domu, IMALA JE VAŽNU PORUKU

172
0

OLIVERA BALAŠEVIĆ SE OGLASILA PRVI PUT NAKON SMRTI SUPRUGA: Snimila se u porodičnom domu, IMALA JE VAŽNU PORUKU

Olivera Balašević oglasila se na svom Instagramu prvi put nakon suprugove smrti. Na poseban način obilježila je Međunarodni dan materinjeg jezika te je podijelila video iz emisije u kojoj je gostovala i pričala o onome što jezik za nju znači.

“Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo ka vrijednostima”, započela je.

“Najdubljim, onim što vuku iz naših korijena i tiho nas, šapatom, podsjećaju tko smo. Tako i danu materinjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korijene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu a da se ne pitam, je li materinji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju djecu?” upitala je.

“Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvijek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planeti imaju svoj jezik. I da se razumiju. Oni su pak tajno i nepogrešivo povezani, svjetovi za sebe. Različiti, a isti.”

“Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika materinjeg jezika i ja kažem par riječi. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dijete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovdje, u Kovačici. Šapnuli su mi s mojeg Planeta, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sjećate”, poručila je. /Izvor: novi.ba/

 

Prethodni članakDOKTOR NESTOROVIĆ APELUJE: Poslušajte me, i nikad više nećete imati problem sa viškom kilograma!
Sljedeći članakVUČIĆ O UVOĐENJU VANREDNOG STANJA: Predsednik otkrio da li će u Srbiji biti “lokdauna”