Naslovnica Zanimljivosti NJEMAČKA UPOZORAVA STRANCE: Oprez pri ispunjavanju digitalne registracije za ulazak u zemlju,...

NJEMAČKA UPOZORAVA STRANCE: Oprez pri ispunjavanju digitalne registracije za ulazak u zemlju, evo kako možete biti prevareni!

116
0

NJEMAČKA UPOZORAVA STRANCE: Oprez pri ispunjavanju digitalne registracije za ulazak u zemlju, evo kako možete biti prevareni!

Ako putujete u Njemačku iz područja koje se smatra rizičnim zbog koronavirusa, morate se registrirati na internetskoj stranici Robert Koch Instituta. Brojni portali nude mogućnost registracije, no nekad se iza te ponude može kriti prijevara. Njemačka policija je upozorava na prijevaru u digitalnoj registraciji putovanja u Njemačku.

Prema bavarskom Državnom uredu krim policije, u Bavarskoj je zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su putnici navodnu registraciju platili putem privatnog internetskog portala, a da njihovi podaci nisu proslijeđeni njemačkim vlastima. Broj slučajeva do sada je bio u jednoznamenkastom opsegu, rekao je glasnogovornik Državnog ureda krim policije.

Policija navodi primjer 34-godišnjakinje koja je krajem siječnja doputovala u zračnu luku Memmingen s potvrdom koja nije udovoljavala uvjetima za registraciju ulaska. Žena nije bila registrirana kod njemačkih vlasti, iako je, prema navodima dužnosnika, za navodnu registraciju na privatnom internetskom portalu platila 25 eura.

Policija u Gornjoj Franačkoj je zaprimila više slučajeva digitalne prijevare prilikom digitalne registracije.

– Ljudi se ne snalaze, možda ne govore njemački jezik i završe na internetskoj stranici koja je lažna. Daju svoje podatke i uplate novac, a nisu dobili ispravan dokument – rekla je glasnogovornica policije u Gornjoj Franačkoj.

U Gornjoj Franačkoj su uglavnom žrtve putnici iz susjedne Češke, ali prijevara je usmjerena na sve prekogranične putnike.

Zbog toga policija savjetuje da za registraciju uvijek koristite besplatni internetski portal Instituta Robert Koch.

– Samo će dokazi generirani ovom web stranicom biti prihvaćeni za prekograničnu kontrolu – rekao je glasnogovornik Državnog ureda za kriminalističku istragu.

No, treba biti oprezan jer operateri lažnih internetskih stranica koriste slične internetske adrese.

Ako morate platiti registraciju kod privatnog pružatelja usluga, to ne znači automatski da je riječ o prijevari. Potrebno je pažljivo provjeriti internetsku stranicu na kojoj želite obaviti digitalnu registraciju. Registracija je jednostavna ako ste na pravoj internetskoj stranici – rekao je glasnogovornik policije Dominic Geißler. /Izvor: Fenix-magazin/IM/

Prethodni članakANGELA MERKEL ŽELI PRODULJITI “LOCKDOWN”: Predložila je i datum – evo do kada!
Sljedeći članakUpoznale su se slučajno, postale najbolje prijateljice i tek nakon 8 godina saznale da su sestre!