Naslovnica Zanimljivosti Branislav benzinom polio suprugu Milicu (33) i zapalio je. Ono što su...

Branislav benzinom polio suprugu Milicu (33) i zapalio je. Ono što su mu doktori rekli nakon toga frapiralo je javnost!

125
0

Branislav benzinom polio suprugu Milicu (33) i zapalio je. Ono što su mu doktori rekli nakon toga frapiralo je javnost!

Branislav Stanivuković (43), koji je na ulici polio benzinom i zapalio vanbračnu suprugu Milicu Marinković (33) ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnost, eksplozivan je i niskog praga tolerancije, te bi mogao da ponovi krivično djelo, izjavila je danas u banjalučkom Okružnom sudu specijalista psihijatrije Sanja Vukadinović.

Ona je kao vještak banjalučkog tužilaštva u nastavku suđenja optuženom za teško ubistvo, objasnila da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela sposobnost Stanivukovića da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne i bitno.

– Optuženi je sposoban je da prati suđenje, a potreban mu je psihijatrijsko psihološki tretman, ali nije potrebno i liječenje u zatvorenoj ustanovi- izjavila je Vukadinović – Stojanovićeva.

Ona je navela da optuženi svjesno laže kada kaže da se ne sjeća ničega o događaju i da je manipulativna ličnost, pa je tako izmanipulisao ljekare u pritvoru da prima jaču terapiju nego što mu je potrebna. Nalazu vještaka tužilaštva, prigovorio je branilac optuženog Stojan Vukajlović istakavši da je zasnovan samo na pretpostavkama i ličnom mišljenju.

Vještak tužilaštva Vesna Matić utvrdila je da je na dijelovima žute nagorjele tkanine, odnosno majice koju je u kritično vrijeme nosila ubijena Milica, pronašla tragove benzina. Tragovi benzina nađeni su i u boci uzetoj s mjesta zločina, a za koju tužilaštvo navodi da je koristio optuženi.

Vještačene su i dlake, odnosno i pramen kose, Marinkovićeve i na njima nisu nađeni tragovi benzina. Vještačenja su izavala brojne prigovore člana sudskog vijeća Milana Blagojevića koji je prigovorio da u naredbi o vještačenju nema čiji su predmeti vještačeni.

– Tužilaštvo nije izlazilo na lice mjesta, pa nije kokoš ubijena. U naredbi ne stoji ni “D” od dlake ili pramen kose. Nije nam pojašnjeno čiji su predmeti vještačeni, a nije ni utvrđeno čiji je pramen kose – izjavio je sudija Blagojević i istakao da ukazuje na loš rad Tužilaštva i policije.

Branislav Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

– Iz straha za život svoje maloljetne ćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom – navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula prošle godine. Kobnog dana Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala kćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta. (krtice.net)

Prethodni članakREKLI SU MI DA IMAM MASNU JETRU I DA JE OPASNO: Napravila sam ovaj PRIRODNI NAPITAK i očistila jetru u potpunosti! (RECEPT)
Sljedeći članakVjenčao djevojku koju je si*ovao i oprostio puncu što ga je izbo nožem!