Naslovnica Zanimljivosti ANGELA MERKEL ŽELI PRODULJITI “LOCKDOWN”: Predložila je i datum – evo do...

ANGELA MERKEL ŽELI PRODULJITI “LOCKDOWN”: Predložila je i datum – evo do kada!

207
0

ANGELA MERKEL ŽELI PRODULJITI “LOCKDOWN”: Predložila je i datum – evo do kada!

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi produljiti “lockdown” u Njemačkoj do 28. ožujka. Pozivajući se na nacrt rezolucije koji se temelji na savjetima savezne vlade, njemački mediji o produljenju lockdowna pišu samo dan prije sastanka kancelarke i premijera njemačkih saveznih država.

No, prema tom nacrtu bit će i popuštanja mjera. Trebalo bi doći do ublažavanja ograničenja kontakata i otvaranja u maloprodaji.

Od 8. ožujka, prema nacrtu rezolucije trebao bi biti moguć susret članova dvaju kućanstva. Međutim, ne smije se sastati više od 5 osoba. Djeca ispod 14 godina se ne računaju. Ovisno o incidenciji ova mjera bi se mogla postrožiti ili ublažiti na lokalnoj razini.

Do popuštanja bi trebalo doći i u maloprodaji. Prema nacrtu plana trebalo bi doći do otvaranja knjižara, cvjećarnica, vrtnih centara u svim njemačkim saveznim državama. Nije točno pojašnjeno na koji način bi moglo doći do otvaranja trgovina odjećom, obućom, parfumerija itd.

Trebali bi početi s radom i kozmetički i slični pružatelji usluga, te autoškole uz odgovarajuće higijenske koncepte. Oni koji žele takve usluge morat će proći brzi test na koronu.

Nakon toga bi trebali otvoriti muzeji, zoološki vrtovi, i sport na otvorenom. Terase restorana, kazalište ili dvoranski sportovi bili bi mogući u četvrtoj fazi otvaranja.

– Ako sedmodnevna incidencija ostane stabilna u cijeloj zemlji ili u regiji i iznosi manje od 35 novih infekcija tijekom 14 dana nakon što je treći korak otvaranja stupio na snagu, država može osigurati sljedeća otvaranja u cijeloj zemlji ili u regiji – stoji u nacrtu rezolucije, piše njemački RTL. Fenix-magazin/MD

Prethodni članakVUČIĆ O UVOĐENJU VANREDNOG STANJA: Predsednik otkrio da li će u Srbiji biti “lokdauna”
Sljedeći članakNJEMAČKA UPOZORAVA STRANCE: Oprez pri ispunjavanju digitalne registracije za ulazak u zemlju, evo kako možete biti prevareni!