Naslovnica Zanimljivosti U Hrvatskoj od danas na snazi blaže epidemiološke mjere

U Hrvatskoj od danas na snazi blaže epidemiološke mjere

105
0

U Hrvatskoj od danas na snazi blaže epidemiološke mjere

U Hrvatskoj su od danas na snazi blaže epidemiološke mjere koje predviđaju i otvaranje terasa kafića, te radno vrijeme od šest do 22.00 sata.

Gosti mogu biti posluživani na terasama, ali samo na otvorenim dijelovima objekata, dok se pregrade moraju ukloniti kako bi vazduh mogao da cirkuliše.

Stolovi i dalje moraju biti međusobno udaljeni tri metra kako bi se obezbijedilo rastojanje među gostima za različitim stolovima od minimalno metar i po, a nije dopušteno puštanje muzike kako gosti ne bi glasno pričali i tako povećavali rizik od zaraze.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, neophodno je nositi masku.

Kada je riječ o sportu, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportistima, dvorane se moraju redovno provjetravati, a u tim sportskim objektima jedno lice može zauzimati 20 metara kvadratnih.

Treninzi grupnih sportova, poput fudbala i košarke, mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt, odnosno može se trenirati, ali bez utakmica u kojima dolazi do kontakta.

Karantin će trajati 14 dana, umjesto 10, koliko je bilo do sada. /Izvor:  klix/cazin.net/

Prethodni članak(VIDEO) Slučajni prolaznik ignorirao dječaka koji je molio za pomoć, a kada je vidio njegova stopala…
Sljedeći članakPrevrnuo se brod sa 110 migranata, stradalo njih 15