Naslovnica Zanimljivosti Teško pogođena Slovačka uvodi znatno strože mjere, na korak do potpunog lockdowna

Teško pogođena Slovačka uvodi znatno strože mjere, na korak do potpunog lockdowna

113
0

Teško pogođena Slovačka uvodi znatno strože mjere, na korak do potpunog lockdowna

Slovačke vlasti potvrdile su kako će uvesti strože mjere već od ovog tjedna, od 3. ožujka. Nova ograničenja odnosit će se na kretanje ljudi.

Podsjetimo, situacija u Slovačkoj zadnjih tjedana je poprilično teška te se, zajedno s Češkom, nalazi u vrhu svijeta po broju preminulih i novozaraženih po glavi stanovnika.

Slovački premijer Igor Matović proveo je nekoliko dana u razgovoru s epidemiološkim stručnjacima te je donijeta odluka o uvođenju niza novih mjera.

Od srijede stanovnici će smjeti kretati se samo zbog posla ili odlaska kod liječnika, i to samo u periodu od 8 ujutro do 1 ujutro. Svi oni koji imaju uvjete za rad od doma će i raditi od doma.

Vrtići i škole za niže razrede primat će isključivo djecu roditelja koji ne mogu raditi od doma.

Ukoliko ove mjere do 21. ožujka ne budu dale adekvatne rezultate onda će se uvesti još i strože mjere koje uključuju i zatvaranje granica. /Izvor:Advance.hr/novi.ba/

Prethodni članak(VIDEO) Vozač kamiona pred svojim očima snimio je čudo kakvo se ne pamti. Ovako nešto je rijetko moguće vidjeti i na filmu
Sljedeći članak(VIDEO) Igrice koje tjeraju djecu u smrt – Izopačeni i opasni izazovi haraju društvenim mrežama, najnoviji je stigao i do Balkana!