Naslovnica Zanimljivosti OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako...

OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava OVO, NIJE DOBRO!

463
0

OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava OVO, NIJE DOBRO!

Svakodnevno naš um obrađuje tone informacija, naša tijela izvode tisuće radnji. Život u ovom užurbanom svijetu vrlo lako propušta neke poruke koje vam tijelo šalje. A posljedice nereagiranja na ove signale mogu biti drastične.

Promjene u boji urina:

Vaši su bubrezi odgovorni za proizvodnju urina i uklanjanje otpada kroz njega. Promjene u učestalosti, mirisu, boji i izgledu urina ne smiju se zanemariti. Uobičajene vrste promjena uključuju: Povećana potreba za mokrenjem, posebno tijekom noći. Negdje između 4 do 10 puta dnevno smatra se normalnim.

Vidjeti krv u mokraći. Zdravi bubrezi filtriraju otpad iz krvi kako bi proizveli mokraću, ali ako je filtar oštećen, krvne stanice mogu početi “poriluk” u mokraću. Imati pjenastu mokraću. Mjehurići u mokraći, posebno oni koji zahtijevaju ispiranje nekoliko puta dok ne nestanu, ukazuju da se neželjeni protein nalazi u mokrači.

Imate bolove u leđima:

Zatajenje bubrega može rezultirati bolovima u leđima koji su obično duboki i nalaze se točno ispod rebra. Osjeća se u prednjem dijelu prepona ili kuka. Bolove u leđima i nogama mogu uzrokovati ciste na bubrezima, koje su velike vrećice ispunjene tekućinom nastale na klinici i rezultat su policistične bolesti bubrega.

Savjet: Bolove u leđima uzrokovane zatajenjem bubrega prate mučnina, povraćanje, visoka tjelesna temperatura i često mokrenje. Uobičajena bol u leđima koja nema korelacije s bubrezima ponaša se drugačije: bol je lokaliziranija i događa se iznenada, nema vrućice. Ako se i dalje pojavljuju bolovi u leđima i tablete za ublažavanje bolova su neučinkovite, svakako posjetite svog liječnika. (novi.ba)

Prethodni članakHtjela je da se riješi svoje svekrve,a onda se dogodilo nešto potpuno čudno. Ovu priču nikad,niko neće zaboraviti (FOTO)
Sljedeći članak(VIDEO) Sin je došao roditeljima za praznike u posjetu. No,kada su vidjeli s kim je došao suze su im udarile na oči. Reakcija rasplakale mnoge