Naslovnica Zanimljivosti Ove škole su završili članovi žirija Zvezda Granda! Profesori, pravnici, glumci… a...

Ove škole su završili članovi žirija Zvezda Granda! Profesori, pravnici, glumci… a ona je htjela da bude učiteljica!

206
0

Ove škole su završili članovi žirija Zvezda Granda! Profesori, pravnici, glumci… a ona je htjela da bude učiteljica!

Žiri “Zvezda Granda” iz nedjelje u nedjelje sve više privlači pažnju svojim pozitivnim i negativnim komentarima koje upućuju kandidatima, a malo ko zna koje škole su oni završili.

Naime, Saša Popović (66) je muzičku školu upisao na nagovor oca, te je sate provodio vježbajući harmoniku, dok je njegova prva želja bila da igra fudbal. Od profesionalne karijere u fudbalu je odustao, ali je po pitanju školovanja ponovo poslušao tatu, te je na njegov nagovor upisao Pravno-ekonomski fakultet u Novom Sadu, međutim tom profesijom se nikada nije bavio.

Pjevačica Marija Šerifović (35) je po dolasku u Beograd upisala Fakultet za menadžment, a onda je započela karijeru kao nasljednica Verice Šerifović, svoje majke, i ubrzo postala jedna od najcjenjenijih.

Đorđe David (56), 1983. godine upisao Fakultet dramskih umjetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Glumio je u brojnim predstavama, kao i u filmovima “Šmeker”, “Prokleti pas” i “Tamna strana sunca”. Poznati pjevač pojavio se i u serijama “Vuk Karadžić” i “Sinđelići”. Ipak, njegov glavni izbor je muzika.

Ana Bekuta (61) je završila gimnaziju. Njena želja bila je da postane učiteljica što je naišlo na majčino odobravanje, međutim otac Branko ju je podržao u namjeri da se bavi muzikom.

Viki Miljković (45) je završila muzičku akademiju, teoretski smjer, i postala profesorka muzike.

Dragan Stojković Bosanac (66) rođen je u Sarajevu, odrastao u Konjicu, a od 70-ih godina živi i radi u Beogradu. Oženjen je Dunjom Stojković s kojom ima dvoje djece sina Aleksandra i kćerku Aleksandru.

U gimnaziji je počeo da se zabavlja sa svojom sadašnjom suprugom Dunjom. Zajedno su 1974. godine krenuli na fakultet u Beogradu – Dunja na ekonomiju, a Dragan na pravo. Ipak, nakon dvije godine provedene na Pravnom fakultetu odlučio je da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao, piše Telegraf. (haber.ba)

Prethodni članak(VIDEO) Djevojka uhvaćena u krađi,a onda je uslijedilo veliko iznenađenje. Kamere snimile apsolutno sve
Sljedeći članak(VIDEO) Pokušao je krivotvoriti novčanicu,ali onda se dogodilo veliko iznenađenje. Video je obišao cijeli svijet i mnoge ostavio bez riječi