Naslovnica Zanimljivosti Predstavnica ugostitelja: Još čekamo upute. Moramo se organizirati, danas je nedjelja

Predstavnica ugostitelja: Još čekamo upute. Moramo se organizirati, danas je nedjelja

115
0

Predstavnica ugostitelja: Još čekamo upute. Moramo se organizirati, danas je nedjelja

PREDSJEDNICA Ceha ugostitelja Jelena Tabak gostovala je u Dnevniku N1 gdje je komentirala popuštanje mjera za ugostitelje koje je na snazi od ponedjeljka. Rekla je da je to veliki pomak i plus za poslovanje i povratak normalnom životu.

“Vjerujem da će većina ugostitelja otvoriti jer je to prilika za rad u većem obimu. Još nemamo pisane upute pa ih moramo sačekati za organizaciju. To nije moguće u 24 sata, pogotovo jer je pred nama nedjelja”, rekla je Jelena Tabak i dodala:

“Vjerujem da će to doprinijeti postupnom otvaranju, a da će veliki restoranski pogoni možda razmisliti. Javljali su se neki koji nisu sigurni da će otvoriti jer smatraju da neće dobiti ništa s time.”

Tabak smatra da je ovo međufaza do potpunog otvaranja, a da je “kava za van” bila samo ispravljanje nepravde.

“Ovo je sad neka međufaza. Kava za van bila je ispravak nepravde kafićima jer nisu mogli prodavati asortiman za koji su specijalizirani. Fiskalne podatke nismo provjeravali, vjerujem da su kroz poslovanje nekakvih 6% više nego prije “kave za van”. Ovo je međufaza jer ima velik broj objekata koji nemaju terase i kojima je situacija nepromijenjena.”

Bez očekivanja

Komentirajući očekivanja rekla je da su se opekli s njima: “Više ne očekujemo ništa. Nekako smo bili uvjereni da ćemo do Uskrsa ući u normalni period rada. Sad kad gledamo susjedne zemlje, to nije lako za pretpostaviti. Ne ciljamo datume, bitno nam je da vlada ima razumijevanja da dok postoje restrikcije, da imamo mjere. Još nismo vidjeli pisane kriterije. Kreditne linije su jedini siguran način financiranja likvidnosti, da se to ubrza, da se garancije države iskoriste i da poduzetnici dobiju kredite da izvuku godinu.”

Glazba u kafićima

Prokomentirala je i puštanje glazbe u kafićima i objasnila da za razliku od noćnih klubova, kafići i restorani glazbu koriste za atmosferu, a to je upravo ono što ljudima fali.

“Čekamo još objavu na stranicama HZJZ-a o toj temi pa ćemo biti sigurni. Pisanog traga o tome još nema. Mislim da ta glazba, ako nije disco ili noćni klub, nikad neće to biti problem, da će svi držati glazbu na decibelima da se može ugodno piti piće i razgovarati. Poanta je da glazba bude pozadinska i upotpunjuje atmosferu, a ne da smeta. Pozivam članove i goste da se pridržavaju epidemioloških mjera da možemo uživati.” /Izvor:  index.hr/cazin.net/

Prethodni članakBanja Luka: Udario dječaka automobilom i pobjegao sa mjesta nesreće
Sljedeći članak(VIDEO) Snimci razgovora iz noći kada je ubijen Dženan Memić: Kako su reagirali Hitna pomoć i policija