Naslovnica Zanimljivosti NITKO NIJE ZNAO DA JE BOGATA: Umirovljena učiteljica ostavila milijune bolnicama i...

NITKO NIJE ZNAO DA JE BOGATA: Umirovljena učiteljica ostavila milijune bolnicama i dobrotvornim ustanovama!

121
0

NITKO NIJE ZNAO DA JE BOGATA: Umirovljena učiteljica ostavila milijune bolnicama i dobrotvornim ustanovama!

Umirovljena talijanska učiteljica ostavila je više od 25 milijuna eura bolnicama i dobrotvornim ustanovama zapanjivši sugrađane Genove koji nisu imali pojma o njezinu bogatstvu.

Marisa Cavanna umrla je u prosincu u dobi od 96 godina i opisivali su je kao povučenu ženu koja se nikad nije udavala i nije išla na društvene događaje. Ostavila je tekst obavijesti o vlastitoj smrti objavljen u gradskom listu Il Secolo XIX.

Njezina ukupna imovina procjenjuje se na oko 40 milijuna eura i nije jasno otkud joj bogatstvo. Talijanski mediji sugeriraju da ga je naslijedila. Đenovska dječja bolnica Gaslini dobit će pet milijuna eura, a sličan iznos dobit će i gradska bolnica Galliera te u dodatku i njezinu kuću.

“To je velika nekretnina vrijedna nekoliko milijuna eura. Rekla nam je da je prodamo i iskoristimo novac za istraživanja i inovacije”, kazao je ravnatelj bolnice Adriano Lagostena.

Bolnici prije njezine smrti nije bilo poznato da im namjerava ostaviti novac i imovinu. Lagostena nije poznavao Marisu Cavannu, ali je bila pacijent u toj bolnici.

“I ranije smo imali donacije ali nikad ovih razmjera”, dodao je.

Novac će dobiti i organizacije za ljudska prava u Italiji i svijetu među kojima je i Amnesty International. Ostatak imovine podijelit će se njezinoj rodbini, prijateljima i osobama koje su o njoj skrbile. (Fenix-magazin/IM/Hina)

Prethodni članakSVI ZNAJU ĆANU I NJENE HITOVE, ALI RIJETKO KO ZNA NJENO PRAVO IME I PREZIME: Iznenadit ćete se kad čujete…
Sljedeći članakPojavile se prve kontroverze: Kako je zaista umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić?