Naslovnica Region Evo kako se u Njemačkoj kažnjava premali razmak između vozila tijekom vožnje!

Evo kako se u Njemačkoj kažnjava premali razmak između vozila tijekom vožnje!

127
0

Evo kako se u Njemačkoj kažnjava premali razmak između vozila tijekom vožnje!

Službenici prometne inspekcije policijskog sjedišta u Južnom Hessenu izvršili su kontrolu na daljinu na autocesti A 5 između Darmstadta i Frankfurter Kreuza 4. veljače. U razdoblju od 90 minuta, policijski službenici otkrili su ukupno 108 prekršaja.

Do kršenja udaljenosti dolazi kada je sigurnosna udaljenost smanjena za više od polovice vrijednosti brzinomjera (5/10 i manje). Budući da takva kršenja spadaju pod novčane kazne, to rezultira i kaznenim bodovima u Flensburgu.

Za 9 sudionika u prometu to čak znači da će uskoro morati predati vozačku dozvolu na mjesec dana jer su znatno prešli sigurnosnu udaljenost. Postoji značajan manjak ako je udaljenost samo 3/10 od polovice vrijednosti brzinomjera ili čak i manja.

Uz to, ove sudionike u prometu očekuje kazna od najmanje 160 eura i dva boda. Posebno se ističe jedan vozač koji je držao udaljenost od samo 9 metara od čovjeka ispred sebe pri brzini od 157 km / h. Sada mu prijeti kazna od 320 eura, zabrana vožnje najmanje dva mjeseca i dva kaznena boda.

U otprilike četvrtini utvrđenih prekršaja vozači kamiona moraju odgovorati tko nije držao propisanu sigurnosnu udaljenost od najmanje 50 metara. U tom kontekstu, jedan vozač kamiona s poluprikolicom držao se samo 20 metara od svog kolege ispred.

Nedovoljna sigurnosna udaljenost jedan je od glavnih uzroka ponekad teških prometnih nesreća. Stoga će se nastaviti kontrola na južnim hesenskim autocestama, navedeno je iz policije. Fenix-magazin/IM

Prethodni članakStručnjaci: “Koronavirus će ostati zauvijek s nama. Pripremite se za novo normalno”
Sljedeći članakSVI ZNAJU ĆANU I NJENE HITOVE, ALI RIJETKO KO ZNA NJENO PRAVO IME I PREZIME: Iznenadit ćete se kad čujete…