Naslovnica Region BILL GATES O POVRATKU U NORMALU: TEK U KASNO PROLJEĆE ILI LJETO...

BILL GATES O POVRATKU U NORMALU: TEK U KASNO PROLJEĆE ILI LJETO MOŽEMO RAZMIŠLJATI O PROMJENI PONAŠANJA!

156
0

BILL GATES O POVRATKU U NORMALU: TEK U KASNO PROLJEĆE ILI LJETO MOŽEMO RAZMIŠLJATI O PROMJENI PONAŠANJA!

Bill Gates (65) primio je svoju drugu dozu cjepiva protiv korone prije sedam dana, potvrdio je tokom intervjua na društvenoj mreži Clubhouse u srijedu. No iako je osnivač Microsofta potpuno cijepljen, kaže da će nastaviti poštivati mjere i preporuke poput primjerice nošenja zaštitne maske.

Želim biti primjer drugima – rekao je Gates Andrewu Rossu Sorkinu na Clubhouseu, pa dodao: Ako se vakcinišete, i dalje možete prenositi zarazu.

Američki CDC kaže da čak i oni koji se vakcinišu protiv covida-19 moraju nastaviti poštivati epidemiološke mjere protiv suzbijanja pandemije. Modernino i cjepivo Pfizera/BioNTecha pokazalo se vrlo učinkovito u sprečavanju teških oblika bolesti i smrti od covida-19, ali je još uvijek nejasno sprečavaju li u potpunosti zaraznost. prenosi “Hayat“.

Neću prestati nositi masku ili prestati biti oprezan, pogotovo ne u blizini starijih ljudi koji se nisu cijepili – rekao je Gates Sorkinu, prenosi CNBC. Mnogi se pitaju kad ćemo se vratiti u normalu, ili barem ukinuti mjere poput nošenja maske i fizičke distance.

Tek u kasno proljeće ili na ljeto možemo razmišljati o značajnijoj promjeni ponašanja ako brojke budu dobre – rekao je Gates pa dodao da planira nastaviti nositi masku i tokom jeseni dok stope zaraženih ne padnu značajnije dodajući da to “nije neka strašna stvar”.

Šef epidemiologije u Americi Dr. Anthony Fauci, rekao je da postoji mogućnost da će Amerikanci morati nastaviti nositi maske do 2022. godine te da će to ovisiti o tome kako i koliko brzo virus cirkulira u zajednici. haber.ba

Prethodni članakIskrena poruka ljubavnice: Većina žena su same krive za nevjeru svojih muževa!
Sljedeći članakOtkriven novi način širenja koronavirusa!