Naslovnica Zanimljivosti STAVITE OVU STVAR U NOVČANIK I PRIVUĆI ĆETE VELIKE PARE: Staro narodno...

STAVITE OVU STVAR U NOVČANIK I PRIVUĆI ĆETE VELIKE PARE: Staro narodno vjerovanje koje mnogi praktikuju, evo šta trebate uraditi!

104
0

STAVITE OVU STVAR U NOVČANIK I PRIVUĆI ĆETE VELIKE PARE: Staro narodno vjerovanje koje mnogi praktikuju, evo šta trebate uraditi!

Ukoliko dom uredimo prema pravilima feng šuija privući ćemo dobru energiju, mir i blagostanje. Ovu drevnu kinesku vještinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju sve više ljudi koristi, a da li ste znali da postoje određena pravila i kada je izbor novčanika u pitanju?

Pravila feng šuija i staro narodono verovanje se u jednom poklapaju, novčanik koji koristimo treba biti crvene boje. Crvena boja simbol je prosperiteta i izaziva lijepe emocije.

Najbolje je da odabrati novčanik pravougaonog oblika. Za skladištenje kovanog novca, bolje je izabrati torbicu pravougaonog oblika, ali se ne preporučuje da u isti novčanik stavljate papirne novčanice.

Izbjegavajte novčanike u plavoj boji. Plava boja je simbol vode i ona bukvalno “ispira” novac iz novčanika.

Obavezno ovo stavite u novčanik

Dobra energija privlači dobru energiju, pa u jednu od pregrada novčanika stavite papirić na kojem ste rukom napisali afirmaciju, poruku sebi, čak možda i ček koji ste sebi napisali na određenu sumu a nećete ga unovčiti, kao simbole privlačenja dobre energije.

Osim ova dva koraka ne bi bilo loše ni da ispratite i sljedeća pravila za privlačenje novca:

1. Čišćenje

Izvadite sve iz novčanika, baš sve. Cijelog ga prebrišite vlažnom krpom od mikrofibera, kako biste ga očistili.

2. Sortirajte sve što ste našli unutra

Vjerovatno imate gomilu priznanica, računa ili papirića koji vam zapravo ne trebaju. Ako među njima ima onih koje morate da zadržite, mjesto im nije u novčaniku već negde u kući gdje držite druge papire vezane za finansije. Pobacajte sve istekle članske kartice, a brojeve sa vizit kartica prepišite u telefon.

Ne zaboravite gotovinu – novčanice lijepo ispravite i potom poređajte. Koliko puta vam se desilo da preturate po novcu, jer ne znate gdje je koja novčanica, ili od 20 dinara pomislite da je 100? Poređajte novčanice po vrijednosti, od najmanje ka najvećoj, i neka uvijek tako stoje. Ovo je prvi korak ka izbacivanju “haosa” iz novčanika i mnogo će vam značiti.

3. Gdje ga držati?

Sredili ste novčanik, spreman je da privlači dobru energiju i izobilje, sada ne bi bilo dobro da ga samo ubacite u tašnu prepunu haosa. Neka sređivanje tašne bude vaš sljedeći korak. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Prethodni članakSlovenija produžila važeće mjere, jedna regija ponovo u “crvenom”
Sljedeći članakNAUČNICI OTKRILI TAČAN SAT KAD SE najčešće DEŠAVAJU SRČANI I MOŽDANI UDAR: Ovi simptomi se jave 1 mjesec ranije, OPREZ