Naslovnica Zanimljivosti NI MUŠKO, NI ŽENSKO! Uskoro treći spol na američkim pasošima i ličnim...

NI MUŠKO, NI ŽENSKO! Uskoro treći spol na američkim pasošima i ličnim kartama!

147
0

NI MUŠKO, NI ŽENSKO! Uskoro treći spol na američkim pasošima i ličnim kartama!

NI MUŠKO, NI ŽENSKO! Uskoro treći spol na američkim pasošima i ličnim kartama!

Više saveznih država I Washington D.C. već su promijenili zakone kako bi uveli treći spol u dokumente poput vozačke dozvole i rodnog lista!

Putovnice, kartice za socijalnu sigurnost, boravišne dozvole i drugi identifikacijski dokumenti na saveznoj razini mogli bi uskoro imati treću opciju za spol – opciju “X”, piše New Yor Times.

Više saveznih država I Washington D.C. već su promijenili zakone kako bi uveli treći spol u dokumente poput vozačke dozvole i rodnog lista.

Iako zakon za takvu promjenu na saveznoj razini još nije usvojen predsjednik Joe Biden je obećao da će to učiniti, a pritišće ga i udruga American Civil Liberties Union (prikupila je 34 hiljade potpisa), navodi New York Times.

American Civil Liberties Union traži uvođenje tzv. rodno neutralne opcije (“X”), ali i omogućavanje iskazivanja roda bez medicinskog certifikata.

Glasnogovornica Bijele kuće kazala je ranije da je Biden predan izdavanju “nebinarnih” identifikacijskih dokumenata i omogućavanju “transrodnim i nebinarnim Amerikancima da ažuriraju svoje identifikacijske dokumente kako bi točno reflektirali njihov rodni identitet”. (krtice.net)

Prethodni članakSVADBA POSLE ZADRUGE? Zadrugar iskren: Vidim je kao SUPRUGU, zavoleo sam je! Ona mi je idealna! (VIDEO)
Sljedeći članakAKO VAM SE U DVORIŠTU POJAVIO JEŽ, MOŽETE MIRNO SPAVATI: Evo zašto je to dobra vijest za vas!