Naslovnica Zanimljivosti KUPCIMA JE MESAR BIO SUMNJIV: Vaga je pokazivala druge rezultate, otkriveno kako...

KUPCIMA JE MESAR BIO SUMNJIV: Vaga je pokazivala druge rezultate, otkriveno kako je varao

124
0

KUPCIMA JE MESAR BIO SUMNJIV: Vaga je pokazivala druge rezultate, otkriveno kako je varao

Mesaru Matthewu Butleru iz Velike Britanije dosuđena je novčana kazna i 200 sati komunalog rada, nakon što je mjesecima ispod svoje vage stavljao kovanice i time povećavao količinu mesa koju je vagao.

Tajni kupci otkrili su ga jer su im stizale primjedbe kupaca koji su primijetili da im vage kod kuće pokazuju oko 50 grama manje mesa, težini jednakoj težini novčića, nego li je to pokazivala vaga u mesnici, prenosi Daily Mail.

Mesar prevarant na sudu se branio s da je ”eksperimentirao s vagom jer je pala na pod za vrijeme pljačke koju je imao u svojoj mesnici”, što je sud odbacio i dosudio mu kaznu od 1.800 funti i 200 sati društveno korisnog rada kako bi nadoknadio za sve vjerne kupce koje je varao, piše “Večernji.hr”.

Ovo je bio namjeran čin varanja usmjeren na ranjive i starije kupce koji često nemaju velika primanja. Ako bi osoba uzela više od jednog komada mesa, dobit od prevare po samo jednom kupcu bila bi oko 2,5 KM, rekao je Garry Perry, čelnik Vijeća koje regulira usluge na tržištu. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Prethodni članakKO GOD VAM JE REKAO DA SU PARE, SLAGAO VAS JE ZA MEDALJU: Evo šta zaista znači kada vas zasvrbi lijevi ili desni dlan!
Sljedeći članakSlovenija produžila važeće mjere, jedna regija ponovo u “crvenom”