Naslovnica Uncategorized RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE, A NIJE CIRKULACIJA?: Evo od...

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE, A NIJE CIRKULACIJA?: Evo od čega bolujete, ODMAH REAGUJTE!

40
0

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE, A NIJE CIRKULACIJA?: Evo od čega bolujete, ODMAH REAGUJTE!

Hladni prsti na rukama i nogama prilično su česta pojava, osobito kod žena i ne moraju označavati ništa značajno. No, to može biti i znak ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Dijabetes – Osim što su vam često hladne ruke, ponekad u dlanovima i stopalima osjećate trnce – to mogu biti prvi znakovi dijabetesa. Posljedice se mogu odraziti na krvnu sliku, ali i živčani sustav.

Štitna žlijezda – Usporen rad štitne žlijezde dovodi do usporavanja metabolizma, a često je praćen hladnim dlanovima i stopalima. Umor, nevoljkost, česta pospanost, usporenost tijela i pokreta te slabo podnošenje visokih temperatura nedvojbeni su znakovi ovog poremećaja.

Slabokrvnost – Uz hladne prste na rukama i nogama često vas hvata umor, glavobolja i malaksalost – u slučaju da vam se to događa, vrijeme je da provjerite krvnu sliku jer vam možda nedostaje željeza. Ono je glavni sastojak hemoglobina, molekula koje prenose kisik u krv i daju joj crvenu boju. Hladni ekstremiteti stoga mogu biti znak anemije, odnosno slabokrvnosti.

Stres – I stres može biti uzrok hladnih ruku i nogu. On pojačava adrenalin koji pak sužava krvne žile i slabi cirkulaciju pa su ruke i noge hladnije. /Izvor: novi.ba/

Prethodni članakDONIJELI ODLUKU: Hrvatska od 1. marta popušta mjere, evo šta se otvara!
Sljedeći članak(VIDEO) TRIK S VJEŠALICOM POGLEDALO JE VIŠE OD 1,3 MILIONA LJUDI: Probajte ga odmah, čudo je za zimsku garderobu!