Naslovnica Zanimljivosti Pronađeno 13 migranata u kamionu, uhapšen vozač iz BiH

Pronađeno 13 migranata u kamionu, uhapšen vozač iz BiH

119
0

Pronađeno 13 migranata u kamionu, uhapšen vozač iz BiH

Iz policije su danas istakli da je pojedinim migrantima bila potrebna medicinska njega

Policija u Sloveniji pronašla je 13 migranata iz Iraka, među kojima je bilo dvoje djece, sakrivenih u prikolici kamiona sa registarskim tablicama BiH, saopćila je policija.

U saopćenju policije iz Novog Mesta navodi se da su migranti dehidrirali i da im je nedostajalo kisika. Policija je privela vozača kamiona koji je državljanin BiH, kao i još jednu osobu koja se nalazila u vozilu.

Iz policije su danas istakli da je pojedinim migrantima bila potrebna medicinska njega, nakon što su jučer pronađeni tokom rutinske kontrole na granici sa Hrvatskom.

Grupa je putovala nekoliko sati kroz BiH i Hrvatsku, a migranti su se nalazili u skrivenom dijelu kamiona. Policija navodi da su djeca u kamionu bila uzrasta 11 i šest godina.

Pojedini migranti su počeli da gube svijest, zbog dehidracije i straha. Prva pomoć im je pružena na licu mjesta, a dvoje ljudi je prevezeno u obližnju bolnicu.

Agencija piše da incident skreće pažnju na opasnosti sa kojima se migranti suočavaju kako bi stigli do zapadnog Balkana, često uz pomoć surovih krijumčara. /Izvor:  avaz.ba/cazin.net/

Prethodni članakNove mjere i u FBiH, važeće u primjeni do 26. februara
Sljedeći članakStrašna tragedija potresla svijet: Utopio se otac bivšeg saigrača Edina Džeke