Naslovnica Zanimljivosti MUŽ TRAŽIO RAZVOD A ODLUKA SUDA GA ŠOKIRALA: Sad mora da plati...

MUŽ TRAŽIO RAZVOD A ODLUKA SUDA GA ŠOKIRALA: Sad mora da plati ženi 6.000 € jer je PRALA i ČISTILA za vreme braka, ali to nije sve!

135
0

MUŽ TRAŽIO RAZVOD A ODLUKA SUDA GA ŠOKIRALA: Sad mora da plati ženi 6.000 € jer je PRALA i ČISTILA za vreme braka, ali to nije sve!

Nakon brakorazvodne parnice u Kini sud je presudio u koristi supruge, odnosno, da muž mora da plati kućni koji je njegova supruga obavljala u toku braka.

Suprug koji se vodi pod nadimkom Čen, piše “Metro”, podneo je zahtev za razvod braka 2020. nakon pet godina braka sa Ven. Ona nije želala razvod, ali kada je shvatila da je njen muž odlučan u ideju o rastanku tražila je novčanu naknadu za vođenje računa o domaćinstvu.

Sud u Pekingu je presudio u njenu korist. Naime, Čen može da se razvede, ali da joj plati oko 6.000 evra za pet godina neplaćenog kućnog rada. Između ostalog moraće da plaća alimentaciju odoko 200 evra. Presuda je došla posle novog pravila u Kini po kojem supružnik ima pravo na kompezaciju u procesu razvoda ako je postojala neravnoteža u kućnim poslovima.

Sudija Feng Mao, koji je presuđivao u slučaju Čen i Vang, objasnio je novinarima da u slučaju podeljenih poslova, jedan supružnik može da ostvaruje poslovni i akademski uspeh dok drugi obavlja kućne poslove.

Veruje se da je ovo prvi slučaj da je primenjeno ovo pravilo. Sa druge strane novac koji je Vang dobila izazvao je debatu. Naime, smatra se da je premali za pet godina braka. Ispitivanje koje je sprovela kineska agencija “Phoneix Weekly” pokazalo je da preko 400.000 ispitanika reklo da je presuda ispravna, ali da je novčana naknada mala. /Izvor: kurir.rs/metro/

Prethodni članakRECITE NAM KOJA STE KRVNA GRUPA, MI ĆEMO VAM OTKRITI ISTINU O VAMA: Evo ko ste vi, usudite li se saznati?
Sljedeći članakALARMANTNO UPOZORENJE DR TATJANE: Zatvoriti sve što se može, ponoviće se decembar!