Porodična tragedija: Sin ubio oca

Jutros u 5 sati u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava o sukobu između dvije osobe u Ruščici.

Kada su policajci došli na lice mjesta, shvatili su da je riječ o ubistvu.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom su u porodičnoj kući pronašli mrtvo tijelo muške osobe (1965. godište) te su u blizini pronašli i uhapsili mlađu mušku osobu (2000. godište) zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubistva. Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja te se nastavljaju provođenje uviđaja i kriminalističko istraživanje – saopćila je brodsko-posavska policija.

Na mjestu događaja nalaze se policajci koji osiguravaju mjesto tragedije koja je rano jutros uznemirila stanovnike ovog inače mirnog prigradskog mjesta.

Znam ih iz viđenja. Jutros kada sam išao u trgovinu, vidio sam policiju i Hitnu, ali nisam se zadržavao. Tragedija je to – kazao je jedan od susjeda u neposrednoj blizini kuće u kojoj se dogodila tragedija.
Za sada nema informacija o tome što je moglo uzrokovati ovu tragediju.

Ono što u ovome trenutku možemo reći je da istražni organi u suradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom provode kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti poznato više detalja – za SBplus dodala je glasnogovornica Kata Nujić, piše Index.
Iako susjedi govore o tome kako je sin ubio oca i to hladnim oružjem, zbog zaštite istrage u ovom trenutku policija ne izlazi ni s podacima o tome je li ubistvo izvršeno vatrenim ili nekim drugim oružjem. /Izvor:  hayat/cazin.net/

Ostavite komentar