Naslovnica Zanimljivosti SAHRANJEN ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Ispraćen uz zvuke tamburaša i pesmu OLIVERA!

SAHRANJEN ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Ispraćen uz zvuke tamburaša i pesmu OLIVERA!

116
0

SAHRANJEN ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Ispraćen uz zvuke tamburaša i pesmu OLIVERA!

Đorđe Balašević koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih

Balašević je sahranjen po želji porodice bez prisustva građana i medija. Sprovodu su prisustvovali samo najuži članovi familije i prijatelji, njih dvadesetak, uz gradonačelnike Ljubljane i Novog Sada, Zorana Jankovića i Miloša Vučevića

Od kapele do grobnog mesta svirali su tamburaši Đoletove pesme: “Mater vetru”, “Mala riđa”, “Olivera”, “Sin jedinac”. Na sahrani je prisustvovalo oko 30 ljudi. Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.

– Na jutrošnjem sastanku doneta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

– Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za ceo grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Prethodno je Vučević najavio da će dan žalosti biti proglašen na dan sahrane, kad porodica donese odluku o istoj.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, ćerke Jovana i Jelenu, sina Aleksu. (Espreso/Blic)

Prethodni članakNedim Sladić najavio neobičnu meteorološku pojavu!
Sljedeći članakPismo sedmogodišnje djevojčice Balaševiću kruži Balkanom!