Naslovnica Zanimljivosti OVAKO JE BALAŠEVIĆ GOVORIO NAKON INFARKTA KRAJEM 2019. GODINE: “Kad god neko...

OVAKO JE BALAŠEVIĆ GOVORIO NAKON INFARKTA KRAJEM 2019. GODINE: “Kad god neko ode kod ljekara nešto mu vade, a ja sam..”

123
0

OVAKO JE BALAŠEVIĆ GOVORIO NAKON INFARKTA KRAJEM 2019. GODINE: “Kad god neko ode kod ljekara nešto mu vade, a ja sam..”

Nisam više stand-up komičar. Sada sam stent ap komičar, jer su mi ugradili četiri stenta – šalio se tada Balašević

Krajem 2019. godine Đorđe Balašević, koji je preminuo 19. februara u 67. godini života, doživio je infarkt, nakon čega je hitno operisan. Nakon toga kantautoru su ugrađeni stentovi, a on se neko vrijeme oporavljao na Institutu u Sremskoj Kamenici.

U tom periodu javnost se o njegovom zdravstvenom stanju informisala putem društvenih mreža njegove kćerke i sina, a kada se vratio u svoj dom u Novom Sadu, snimio je video poruku u svom dvorištu i raznježio, ali i nasmIjao svoje pratioce.

– Dobra vijest je da nisam umro, baš iz prve – našalio se Balašević, a zatim objasnio kako je tada izgledala dramatična situacija oko njegovog zdravlja.

– Loša vijest je da to nije skok u vis i da imaš tri pokušaja. Bio sam u nekoj maloj frkici, žao mi je što sam morao da otkažem koncert u Kragujevcu. Bio sam četiri dana u bolnici, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo sam dotjeran. Stavili su mi najbolje u Institutu u Sremskoj Kamenici – rekao je on, a zatim i nastavio da se žali na svoj račun i na račun ljekara.

– Bili su fer, prvi put mi je neko nešto stavio. Kad god neko ode kod ljekara obično ti nešto vade, kamen iz bubrega… Dobio sam četiri stenta. Rekli su mi da ću moći da trčim. Ne vjerujem, nemojte me pitati da li sam dobro, neću više nikad biti dobro, zato što imam 100 godina. Znači ne mogu biti dobro. Nadam se da ću moći da nastavim tamo gdje sam stao – rekao je tada Balašević u svom stilu.

Nešto više od mjesec dana od kad su mu ugrađena četiri stenta, legendarni kantautor pružio je svojim fanovima u Osijeku doživljaj za pamćenje. I tokom tog koncerta šalio se panonski mornar na račun svog zdravlja.

– Počinjemo koncert kao da se ništa nije dogodilo. Pravite se ludi. Tu su došli i momci iz benda kojima sam malo zaboravio imena, pod lijekovima sam pa ne znam. Ako zaboravim tekstove vi ste tu. Ja uvijek dolazim da donesem energiju, a danas sam tu da uzmem malo vaše energije – poručio je Balašević, te dodao:

– Nisam više stand-up komičar. Sada sam stent ap komičar, jer su mi ugradili četiri stenta. Što bi rek’o onaj u filmu: “Al’ su me popravili!” Eto, toliko o tome… (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Prethodni članakOvog puta je i policija tu: Da vas vidimo vozači, ko ima prednost na ovoj raskrsnici?
Sljedeći članak10 GODINA JE OVO NAJBOLJA DIJETA, ŽENE ŠIROM SVIJETA ODUŠEVLJENE: Reguliše VISOK PRITISAK, SKIDA KILOGRAME!