Gračanlija ojadio desetine stočara, pretvarao se da je mesar i tako varao i krao

Nedžad Durmić je, govoreći da je mesar, prevario brojne domaćine uzevši im ovce i koze koje nikada nije platio

Nedžad Durmić, zvani Tonika, u petak je uhapšen zbog sumnje da je počinio 13 prevara i jednu krađu. On je nakon ispitivanja u prostorijama PU Doboj, čiji su pripadnici izveli hapšenje, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj koje će naknadno donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za određivanje pritvora.

Pomagali lopovu

Ovaj 44-godišnji Gračanlija je, lažno se predstavljajući, prevario na desetine domaćina uzevši im ovce i koze koje nikada nije platio. Kako saznajemo, išao je po selima i mještanima se predstavljao kao ugledni mesar.

– Govorio im je da se bavi otkupom ovaca, jagnjadi i koza. Pošteni domaćini nisu ni sumnjali da nešto nije uredu, jer im je prevarant govorio da će doći po još stoke i da će im tada sve platiti. Pri tome je koristio identitet Mihada Iriškića, poznatog prnjavorskog stočara i vlasnika ranča Zelena dolina, sa kojim je dijelio fizičku sličnost te je u njegovo ime uzimao stoku na veresiju. Prevareni mještani su počeli da zovu Iriškića tražeći da im plati stoku koju je uzeo. Kada su došli na njegovo imanje, shvatili su da su prevareni i da sa njim nikakav posao nisu sklopili, ispričao nam je izvor blizak istrazi.

Poziv policije

Saznajemo da su neki domaćini lopovu pomagali da utovari u kamion stoku vrijednu i do 5.000 KM.
Policija sumnja da je Gračanlija ojadio mještane Dervente, Prnjavora, Modriče, Srpca, te da je stigao i do Čelinca i Laktaša.
Mnogi od saslušanih svjedoka su, saznajemo, kazali da je Durmić djelovao pouzdano, te da je dobro poznavao stoku i otkupnu cijenu, što je stočarima ulijevalo povjerenje. Policija je uputila apel građanima koji su bili na meti ovog prevaranta da se jave na 122 ili u najbližu policijsku stanicu, a sve kako bi on dobio što veću kaznu zbog prevara i krađa. A. B. Č. /Izvor:  oslobodjenje.ba/cazin.net/

Ostavite komentar