UŽAS! Pozirao s trudnom suprugom na vrhu litice, a onda je gurnuo da dobije novac od osiguranja…

Muškarac iz Turske pozirao je sa svojom trudnom suprugom za romantičnu fotografiju na vrhu litice, a onda je gurnuo kako bi, navodno, mogao tražiti novac za njeno životno osiguranje. Hakan Aysal (40) uhapšen je zbog ubistva svoje supruge Semre Aysal (32) i njihove nerođene bebe dok su bili na odmoru u Dolini leptira u gradu Mugla u Turskoj. Aysal je svoju suprugu, koja je u to vrijeme bila trudna sedam mjeseci, navodno, gurnuo s litice, u junu 2018. godine.

U optužnici se navodi da je ubistvo planirano jer je Hakan malo prije samog ubistva u njeno ime sklopio osiguranje u slučaju nesreće uz jamstvo od 400.000 turskih lira (50.000 eura), a jedini opunomoćenik je bio on. Tužioci smatraju da je jedini razlog zbog kojeg su tri sata sjedili na litici bio taj što je htio osigurati da nikoga nema u blizini. Navode da je Aysal, čim je shvatio da su sami, namjerno ubio svoju suprugu tako što je gurnuo s litice.

U optužnici se također navodi da je Aysal ubrzo zatražio isplatu osiguranja, ali su mu nalog odbili kada je počela istraga. Kazneni sud u Fethiyeu presudio je da mu se odredi zatvor zbog ubistva s predumišljajem.

– Kad smo išli u Zavod za sudsku medicinu, Hakan je sjedio u automobilu. Moja porodica i ja smo bili uništeni, ali Hakan nije izgledao nimalo tužan – rekao je Naim Yolcu, Semrin brat.

Aysala su pitali i o članku u ličnom osiguranju za slučaj nesreće u kojem se navodi da će on biti nasljednik ako Semra umre.

– Nisam puno ispitivao politiku. Bankar je sredio papire. Nisam znao da postoji takav članak – objasnio je Hakan.

Također je negirao da je odgovoran za njenu smrt.

– Nakon fotografisanja, moja supruga je stavila telefon u torbu. Kasnije me zamolila da joj dam telefon. Ustao sam i čuo suprugu kako vrišti iza mene dok sam se ja udaljio nekoliko koraka da izvadim telefon iz njene torbe. Kad sam se okrenuo, nije je bilo. Nisam gurnuo svoju suprugu – dodao je. /Izvor:narodnjaci.net/

Ostavite komentar