Uhapšen zbog krađe kamile koju je namijenio kao poklon djevojci!

Emiratska policija uhapsila je muškarca zbog navodne krađe visoko vrijedne novorođene kamile koju je svojoj djevojci poklonio za rođendan, izvijestile su u srijedu državne novine Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlasnici mladunčeta kamile prijavili su krađu sa svoje farme ranije ovog mjeseca, pišu lokalne novine, što je navelo policiju Dubaija da pretražuje to područje. Nekoliko dana kasnije, Emiraćanin je pozvao vlasti i rekao im da je jedna kamila zalutala na njegovu farmu udaljenu oko tri kilometra.

Kada je ispitan, policija u Dubaiju je posumnjala u njegovu priču. Ubrzo je priznao da je upao na farmu svog susjeda kako bi ukrao rijetku vrstu kamila i poklonio je svojoj djevojci, navodi se u izvještaju.

Rekao je da je isprva htio da ukrade odraslu kamilu, ali mu to nije pošlo za rukom, pa se zadovoljio mladunčetom. Međutim, zabrinuo se da će ga uhvatiti pa je htio da ju vrati. Policija je vratila kamilu vlasnicima i uhapsila osumnjičenog i njegovu djevojku pod optužbom za krađu i davanje lažne izjave, prenosi AP.

Prošli su dani kada su kamile bile bitan dio života u Dubaiju, sada futurističkom gradu s brojnim neboderima. Ali neki nastavljaju uzgajati kamile za hranu i mlijeko. Utrke kamila i dalje su održavaju u federaciji sedam pustinjskih emirati, a povremeni izbor ljepote kamila čak privlači trgovce koji su spremni platiti milione dolara za najcjenjenije pasmine. /Izvor: fokus.ba/fena/

Ostavite komentar