Naslovnica Zanimljivosti Frizerka objasnila da svi pravimo istu grešku kada peremo kosu: Da bi...

Frizerka objasnila da svi pravimo istu grešku kada peremo kosu: Da bi bila zdravija i ljepša trebate uraditi ovo!

147
0

Frizerka objasnila da svi pravimo istu grešku kada peremo kosu: Da bi bila zdravija i ljepša trebate uraditi ovo!

Pranje kose je poprilično laka stvar, ali da li zaista znamo sve o pravilnom pranju kose? Frizeri kažu da ono što znamo od malih nogu nije baš istina i da mnogi griješe.

Frizerka Felisiti na Twittera je podijelila savjete kako zaista treba koristiti šampon. Objava je sakupila dosta lajkova, a mnogi su napisali u kometarima da su prihvatili njen savjet i da im je kosa na putu. Ona kaže da je najčešća greška to što se tokom kupanja ili tuširanja šampon nanosi na kosu samo jednom, a trebalo bi dva puta.

-Prvi put služi da šamponom očistite kosu od svih ulja i proizvoda za njegu kose i oblikovanje frizure, a onda kada nanesete šampon drugi put na kosu, on zapravo uradi ono za šta služi – objasnila je.

-Također, šampon nanesite samo na korijen i kad krenete da ispirate proći će kroz krajeve kose. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu kose i vrhove i rasporedite ga prstima ili češljem sa velikim zupcima dok je tuš isključen. Ne zaboravite da kosu treba prati 2 do 3 puta sedmično, ne češće jer prečesto pranje može prouzrokovati jaču proizvodnju ulja, a zbog toga će se kosa češće mastiti i biti podložnija oštećenju – nastavila je frizerka priču.

Kod nekih ljudi je to dalo momentalne rezultate.

-Vidjela sam ovo jučer i odlučila da isprobam savjet o dva šamponiranja i mogu samo da kažem – hvala, moja kosa izgleda mnogo bolje!

-Ne mogu da vjerujem kakva je razlika. Imam 26 godina i tek sad sam naučila pravi način pranja kose – napisala je druga korisnica.

-Drago mi je da sam pomogla, samo nastavite i vidjet ćete veliku razliku u zdravlju kose – odgovorila je Felisiti. /Izvor: krtice.net/hayat/

Prethodni članak(VIDEO) Jednostavan zadatak zadaje muke ljudima jer ne paze, znate li vi rješenje?
Sljedeći članakPOSLIJE 2 GODINE OGLASILA SE UDOVICA MIRSADA KOJI JE POGINUO SA ŠABANOM: “Iz njegovog lijevog oka niz obraz su mu se slijevale suze”