Naslovnica Zanimljivosti SNAJPERISTA VODI DO UBICE KEKINOG KUMA? Privođenje Nebojše J. moglo bi da...

SNAJPERISTA VODI DO UBICE KEKINOG KUMA? Privođenje Nebojše J. moglo bi da rasvetli neke likvidacije u Srbiji

139
0

SNAJPERISTA VODI DO UBICE KEKINOG KUMA? Privođenje Nebojše J. moglo bi da rasvetli neke likvidacije u Srbiji

Privođenje Nebojše J. koji je navodno obučavao Veljka Belivuka i njegove ljude u gađanju iz snajpera i pušaka, moglo bi da doprinese i rasvetljavanju spektakularno izvedene likvidacije, poznate kao “ubistvo na groblju u Sopotu”.

Januara 2017, posle ispraćaja uglednog privrednika, hicima iz snajpera ubijen je Milomir Jovanović (46) iz Vranića, kum Dejana Stojanovića Keke.

Taj zločin nije rasvetljen, a sada se pojavljuju operativne indicije da je Janković indirektno povezan sa ovim slučajem.

– Isptujemo da li je, možda, obučavao pucača – navodi izvor iz istrage.

Tada su, u širem rejonu tog groblja, prikupljeni određeni tragovi. U toku su analize i veštačenja.
U sklopu akcije na rasvetljavanju svih krivičnih dela Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, priveden je Nebojša J. kod koga je pronađeno sedam dugih cevi. Reč je o bivšem pripadniku 63. padobranske brigade Vojske Srbije. On se, inače, i profesionalno bavio streljaštvom, učestvovao je i na nekim takmičenjima. Belivukova i njegova veza sada je predmet istrage. Posebno jer se on vidi na snimku, nastalom u vikendici kod Tršića, kada objašnjava Velji Nevolji kako se puca.

Policija je u vreme ubistva Jovanovića taj zločin povezivala sa osvetom za likvidaciju Vladimira Bjelanovića (37), decembra 2015. na Vračaru. Obojica su, prema operativnim policijskim saznanjima, bila u poslovima sa trgovinom narkoticima, ali i u sukobu!

U to vreme su postojala operativna saznanja da su Jovanović i njegov brat Milan, koji je šest meseci ranije nestao u Češkoj, bili u sukobu sa Bjelanovićem oko nekih sumnjivih poslova – navodi izvor.

Interesantno, ali je policija u to vreme imala saznanja da su za Jovanovića bile spremljene čak dve ekipe egzekutora. Jedna sa snajperom na groblju u Sopotu i druga, nedaleko od njegovog stana u Novom Beogradu, naoružana “kalašnjikovima”. Tada se sumnjalo da je snajperista stigao iz BiH, a sada se proverava da li je sa Nebojšom J. “upucavao” oružje pre zločina.

Nebojša J. se, indirektno, operativno povezuje i sa čuvenim ubistvom među zatvorskim zidinama u Crnoj Gori.

– Sa crnogorskim istražnim organima razmenjuju se podaci o ubistvu u zatvoru Spuž, kada je tokom šetnje snajperom, sa obližnje uzvišice, usmrćen Dalibor Đurić – kaže izvor i dodaje:

Zločin se dogodio 22. septembra 2016. a Đurića su crnogorske službe okarakterisale kao bezbednosno interesantnu osobu blisku “škaljarskom klanu”. /Izvor:pink.rs/

Prethodni članakDetalji stravične nesreće na Vratniku: Mladić pokušao iskočiti iz vozila, ono ga priklještilo uz zid (Video)
Sljedeći članakEmotivan status učitelja Dženana Memića: Dragi Dženo, saznat ćemo istinu