Naslovnica Zanimljivosti POTRESNA PORUKA ŠAULIĆEVE ĆERKE: Prošle su dve godine od smrti KRALJA NARODNE...

POTRESNA PORUKA ŠAULIĆEVE ĆERKE: Prošle su dve godine od smrti KRALJA NARODNE MUZIKE: Smogla je snage da napiše samo jednu reč!

153
0

POTRESNA PORUKA ŠAULIĆEVE ĆERKE: Prošle su dve godine od smrti KRALJA NARODNE MUZIKE: Smogla je snage da napiše samo jednu reč!

Pre dve godine kralj narodne muzike Šaban Šaulić stradao je u saobraćajno nesreći u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke.

Porodica Šaulić ni posle dve godine ne može da se pomiri da je otišao iz njihovih života. Ćerka Ilda Šaulić je na Instagramu na godišnjicu očeve smrti postavila njihovu zajedničku fotografiju uz samo jednu reč: Nedostaješ.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Nemačku pre dve godine ima je nastup u Bilefeldu. U Nemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vreme bio nasmejan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Sa koleginicom Teom Tairović, Šaban je počeo svoj poslednji nastup rečima: “Jamo, pali, idemo!”. “Odlaziš, odlaziš”, bile su reči pesme koju je prvu zapevao ne sluteći koliko u tim rečima ima tragične simbolike.

Posle nastupa, pevač je sa svojom ekipom otišao u hotel kako bi odmorio nekoliko sati pre leta nazad za Srbiju. Kako je ispričao pevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6.15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pevač je bio nervozan i zamerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! “Seat” se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke “mazda”, koji nije u njegovom vlasništvu.

I Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Šaban je na večni počinak ispraćen pesmom “Ne plači dušo”, koju su odsvirali harmonikaši. Veliki broj Šabanovih kolega prisustvovao je poslednjem ispraćaju kralja narodne muzike, a na sahrani se pojavio i njegov vanbračni sin Robert. /Izvor: kurir.rs/

Prethodni članakULAZI U ZADRUGU DA RASTURI KARIĆU VEZU! Produkcija spremila BOMBU – POTPISUJE UGOVOR, ali ne SAMA!
Sljedeći članakTRAGEDIJA: Žena (81) se smrznula ispred vrata staračkog doma…