NJEMAČKA: Jedna savezna država zabranila kape i sunčane naočale u automobilu dok imate zaštitnu masku!

Svatko tko vozi automobil s zaštitnom maskom ne smije nositi sunčane naočale ili kapu. Saski ministar vanjskih poslova Roland Wöller (CDU) to je ponovno jasno dao do znanja u utorak.

Pozadina je stavak iz novog Pravilnika o zaštiti korone prema kojem se u automobilu mora nositi maska ako putuje više osoba iz različitih domaćinstava. Wöller se osvrnuo na propise o cestovnom prometu. Sukladno tome, vozač ne bi smio pokriti lice na takav način da više nije prepoznatljiv.

“Prepoznatljivost sudionika u prometu” mora biti zajamčena kamerama za kontrolu brzine, rekao je Wöller. Nije dopušteno prikrivanje bitnih crta lica. S zaštitom za usta i nos, oči i “općenite crte lica” i dalje bi trebali biti vidljivi.

„Nošenje kape, pokrivala za glavu ili sunčanih naočala uz masku za usta i nos čini osobu neprepoznatljivom. Dakle, to nije dopušteno ”, objasnio je Wöller.

Prema izjavi ministra unutarnjih poslova, vlasti odgovorne za novčane kazne savjetuju se o pojedinačnom pregledu. Trenutačno u tom kontekstu nema izvještaja o problemima. /Fenix-magazin/IM/

Ostavite komentar