(FILES) In this file photo taken on September 11, 2020 US President Donald Trump and First Lady Melania Trump return to the White House in Washington, DC. – US President Donald Trump said on October 1, 2020 evening that he and the First Lady will quarantine as they await results from a test for Covid-19 after close advisor Hope Hicks tested positive for the disease. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

Donald Trump se može ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a!

Za njegovo oslobađanje glasovala su 43 senatora, dok je 57 njih, uključujući sedam republikanaca, glasovalo da ga se proglasi krivim. Za proglašenje Trumpa krivim trebala je dvotrećinska većina u Senatu, što očito nije bilo realno očekivati imajući u vidu da je odnos snaga između demokrata i republikanaca u ovom zakonodavnom tijelu skoro izjednačen.

Ovakva odluka znači da se Trump, teorijski, može ponovno kandidirati za predsjednika SAD-a i nastaviti političku karijeru.

Odmah nakon objave rezultata glasovanja Trumpov ured objavio je izjavu za javnost, ocjenjujući da je ovo bila još jedna faza u “lovu na vještice”. Ujedno je najavio i nastavak svoje političke borbe.

-Naš povijesni, patriotski i lijepi pokret da ponovno učinimo Ameriku velikom tek je započeo. U mjesecima koji predstoje imam puno toga za podijeliti s vama i radujem se nastavku našeg nevjerovatnog zajedničkog putovanja, kako bismo učinili Ameriku velikom za sve naše ljude, poručio je Trump u saopćenju. /fokus.ba/fena/

Ostavite komentar