Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Trikovi zlata vrijedni: Evo kako najbrže zagrijati motor u vrijeme jutarnjih...

(VIDEO) Trikovi zlata vrijedni: Evo kako najbrže zagrijati motor u vrijeme jutarnjih minusa i značajno smanjiti potrošnju goriva!

36
0

(

VIDEO) Trikovi zlata vrijedni: Evo kako najbrže zagrijati motor u vrijeme jutarnjih minusa i značajno smanjiti potrošnju goriva!

Hladno vrijeme nosi nove navike, a jedno od najvažnijih pitanja je šta učiniti da što prije zagrijemo motor automobila. Stajanje na parkingu s uključenim motorom ne dolazi u obzir. Jedan od savjeta je i da u prvih nekoliko minuta isključite grijanje.

Naime, kad je ono uključeno, ventilator koristi cirkulaciju rashladne tekućine kako bi ugrijao vozilo kroz takozvani heat exchanger ili izmjenjivač topline. To snižava temperaturu rashladne tekućine, a time je motoru potrebno više vremena da se zagrije.

Želite li brže ugrijati motor i sniziti potrošnju goriva, isključite na nekoliko minuta grijanje. Nećete mnogo izgubiti, jer dok se motor ne ugrije, ionako vam puše hladan zrak. /krtice.net/

Prethodni članakNajnovije studije otkrile: Pomažu li vitamin C i cink zaista u borbi protiv korone?
Sljedeći članakOVAJ SIMPTOM RAKA PLUĆA SE JAVLJA NA LICU, POGLEDAJTE U OČI, IZGLEDAJU LI OVAKO? Odmah se javite ljekaru!