Naslovnica Zanimljivosti Od ponedjeljka nova popuštanja- u Sloveniju i bez testa i karantene

Od ponedjeljka nova popuštanja- u Sloveniju i bez testa i karantene

239
0

Od ponedjeljka nova popuštanja- u Sloveniju i bez testa i karantene

Kako je epidemiološka slika bolja u R. Sloveniji, tako i mjere popuštaju u ovoj zemlji. Za odlazak u BiH treba sljedeće:

Ako ste državljanin BiH ili ste vjenčani za bh. državljana, možete ući bez problema, a ako ste strani državljanin morate imati obavezno negativan PCR test.

A za ulazak u Sloveniju treba sljedeće:

Ako želite u R. Sloveniju ući kao turist, bitno je da vam osoba kod koje dolazite pošalje garantni list ili imati iz BiH negativan test i nećete dobiti u tom slučaju karantenu ili tu karantenu s brzim testom u Sloveniji možete prekineti.

Ako imate prijavljen boravak u Sloveniji od ponedeljka svi oni koji imaju potvrdu od doktora da su preboljeli koronu, a da od toga nije prošlo više od 6 mjeseci ili da su se vakcinisali i da od toga nije više od 3 mjeseca neće im se primjenjivati karantena.

Svi ostali mogu ući s PCR testom iz BiH ili se testirati u Sloveniji s brzim testom i tako prekinuti karantenu. /Izvor:  cazin.net/

Prethodni članak(VIDEO) Malena djevojčica je htjela zagrliti velikog konja, a njegova reakcija je natjerala mamu da uzme kameru
Sljedeći članakKomunalna policija upala u noćni klub i zatekla 700 ljudi