(VIDEO) Pet osoba poginulo u lančanom sudaru u kojem je učestvovalo 100 vozila u državi Texas

Najmanje pet osoba je stradalo danas u velikom lančanom sudaru u kome je učestvovalo između 75 do 100 vozila na zaleđenom autoputu u američkoj državi Texas, javila je policija. Zimska oluja zahvatila je dijelove SAD-a praćena ledenom kišom, susnježicom i snijegom. Broj povrijeđenih se za sada ne zna pošto policija i dalje radi na mjestu nesreće na autoputu blizu centra Fort Wortha u Texasu.

Malo južnije u državi Texas u mjestu Austin više od dvadeset vozila je učestvovalo u sudaru na zaleđenom putu, i jedna osoba je povrijeđena, javili su zvaničnici iz hitnih službi. Upozorenja na ledenu oluju su na snazi od Arkansasa do Kentuckyja dok meteorolozi najavljuju još jednu mećavu i snijeg u američkim državama na središnjoj atlantskoj obali.

Više od 125.000 domaćinstava i firmi su bili jutros bez struje, uglavnom u američkim državama Kentucky i Zapadna Virginia, prema vebsajtu poweroutage.us, koji prati izvještaje o snabdijevanju struje.

Zvaničnici u centralnom dijelu Kentuckyja pozvali su stanovnike da ostanu kod kuće zbog leda. Guverner Kentuckyja Andy Beshear rekao je da će njegova kancelarija biti zatvorena zbog vremena. On je proglasio vanrednu situaciju koja će, kako je rekao, osloboditi sredstva da pomogne agencijama da koordinišu odgovor na nevrijeme.

Ekipe odgovaraju na brojne pozive na srušene grane drveća i strujne vodove, javila je policija Lexingtona u Twitter poruci i pozvala narod da ne putuje ako nije apsolutno neophodno. (fokus.ba)

Ostavite komentar